my nuff

Train To Busan - Cerita Zombie Korea


Siapa dah tengok filem ni. Akak baru dapat tengok petang tadi lepas en suami download. Sebelum ni ada juga yang review pasal filem ni. Rata-rata bagi komen yang positif. Hmmm... ok. Best sangat ke cerita ni. Sebab akak memang tak berapa nak layan sangat filem korea ni. Sebab tu juga akak tak tergerak pun nak google pasal filem ni. 
Tapi sebab kredit yang filem ni dapat bagai menjentik-jentik hati akak untuk tonton filem ni. Pada permulaan cerita, memang akak kosong. Dalam jangkaan akak mungkin cerita tentang rampasan keretapi ke, kemalangan keretapi ke. Rupa-rupanya cerita pasal zombie. Adeh. Dah lah cerita pasal zombie memang tak pernah tersenarai dalam carta filem/drama yang akak akan tonton.
Macam filem-filem zombie yang lain, akak tetap tak faham macam mana zombie tu boleh wujud. Atau ada adegan yang akak terlepas pandang. Tak pe, esok boleh tengok lagi sekali. Hehehe.
Dalam Train To Busan, ada geram, sakit hati dan sedih. 
Geram sebab budak tu sesuka hati je nak merayau sana sini. Dah menyusahkan ayah dia nak cari dia.
Sakit hati bila tengok ada penumpang yang pentingkan diri sendiri.
Sedih bila ada yang terpaksa korbankan diri demi orang yang tersayang.
Secara keseluruhannya, Train To Busan bagi akak yang bukan peminat filem korea dan zombie, filem ni biasa-biasa je. Sekadar untuk ditonton. Sekurang-kurangnya bila ada yang bercerita tentang filem ni, akak boleh menyampuk sekali.

BEN ASHAARI

Yang Popular

Google+ Followers

Terima Kasih Sahabat

my nuff