my nuff

WARIS JARI HANTU


assalamualaikum...... sihat?????? aku je yang tak sihat-sihat.. dah makan seminggu lebih dah ni tapi tak ok lagi..... huhuhu..... wit.... jangan comeh bonar....... batuk solsomo jo........ huhuhu

berbalik pada posting aku ari ni....... korang penah tak tengok citer waris jari hantu...... ala citer pasal harimau jadian tu...... hehehe....... buat pengetahuan korang yang tak berapa nak tau citer ni dah lebih 10 kali aku tengok...tak muak...... agak nya sebab citer ni dekat ngan aku kot....... al maklumlah an kan anak jati nogri sombilan...... hahaha...... so tak yah tgk subtitle kek bawah tu an dah paham apa tok wan (arzean erdawati) tu cakap....... memang admire gile ngan gaya lakonan kak yan dalam ni....... lagi sorang yang aku rasa slanga n9 nye perfect liza othman....perghhhhhhh memang best...... bila tengok cite tu rasa macam ada kat kampung plak......
untuk pengetahuan korang yang juga tak berapa tak tau....... citer pasal harimau jadian ni memang wujud..... ayah aku penah bagi tau orang dulu2 memang suka 'bela-membela' ni tapi bukan untuk kejahatan tapi untuk sebagai penjaga...... orang lelaki zaman dulu2 suka berdagang dan tinggalkan family diorang berbulan-bulan lamanya.... so dirang tinggalkan belaan diorang ni untuk jaga family dari sebarang niat tak baik manusia, binatang mahupun iblis.....


tapi skarang aku tak tahu sama ada bela-belaan ni masih wujud atau tak..... sebab nya kebanyakan dah dibuang.......
oklah..... taknak citer lebih-lebih.... nanti mendorong kearah syirik plak...... walau apapun...... kalau kita percaya adanya Allah maka kita akan selamat....... kerana sesungguhnya Allah Maha Melindungi........

2 comments:

Kerabu Jantung said...

Sangat suka tonton filem ni, macam real aje bab harimau jadian tu.

Rangkai kata yang sensasi - budak patah!

ibu amirul said...

memang best...

BEN ASHAARI

Yang Popular

Google+ Followers

Terima Kasih Sahabat

my nuff