my nuff

cUCI kEtE 150 HiNgGiT

hari ni aku mengulor.... al maklumlah bos cuti emergency... hehehe bukan selalu pun.... dalam waktu aku mengulor tu aku pegi basuh kete... yelah selama ni basuh kat luar je kat cyclon tu... so ari ni aku decide nak vakum lah dalam sekali... sebab kete tu dah macam tempat pembuangan sampah dah.... dengan cap tangan anak-anak aku kat cermin kete.... ngan habuk jajan kat lantai.... laki aku (empunya kete) dah banyak kali sound suh ge vakum dalam kete... tapi aku wat tak geti je...sampai je kat cyclon, lepas je lalu kat mesin tu aku ge parking untuk divakum... tapi aku terpedaya ngan "godaan" mat bangla tu. dia suh aku polish sekali... mulanya aku macam malas nak polish.... mesti mahal punya... tapi lepas congak bajet yang ada aku setuju... lagi pun kete tu pun dah memang teruk pun..... macam2 garisan ada hasil kreativiti anak-anak aku.... huhuhu.... bila sampai part nak kemas dalam kete... bangla tu siap tanya aku.... "anak akak ada bape orang" aku jawab le 2 orang..... bangla tu bleh kata "saya ingat 6 7 orang". aku senym je... dalam hati aku padan muka korang...... aku kalo setakat koto sikit-sikit tak da maknanya aku nak anta basuh..... bila dah sampai tahap gaban baru anta kedai..... baru berbaloi sikit duit yang kena bayar..... so bila siap basuh, wax, polish, vakum.... semuanya 150 hinggit..... kalo gini gaya setahun sekali lah baru aku anta polish......

3 comments:

sayda dino said...

akak. tempat saya promotion hari tu RM 50 je. hehe

~aSHa~ said...

ain, kat temerloh kat mana cyclon tu..nti blk kampung nak pg la...

kat sini pun bangla2 tu mmg suka betul pujuk rayu...padahal baru bulan lepas spend tuk polish...sy kena 130 je...termasuk vakum, cuci luar...kena pandai tawar skit....

ibu amirul said...

kat trafic light nak masuk temerloh jaya

BEN ASHAARI

Yang Popular

Google+ Followers

Terima Kasih Sahabat

my nuff