my nuff

HuBuNgAn SiNgKaT....

Assalamualaikum.... Selamat Pagi... Selamat Berpuasa... Salam 1 Malaysia....(wah patriotik gitu, almaklumlah bulan merdeka..) Semalam korang buka pose makan ape? Petang semalam seperti biasa aku n Mr.Hubby buka pose makan nasi je.. Aku masak lauk Ayam Kuzi (resepi dapat dari cikgu ni )Mr. Hubby kata sedap... hehehe kalo dah ayam punya pasal sume sedap... tapi memang sedap pun.. sampaikan lepas makan Mr. Hubby siap ratah lagi ayam tu makan dengan kerabu sotong...(pun sedap gak Mr. Hubby kata).. So pagi tadi makan nasi goreng jelah... sebab lauk sume dah habis...
Berbalik pada tajuk entry aku ari ni, korang ada dengar Hot FM tak pagi ni... Topik diorang pasal hubungan singkat. diorang quote dari kes penceraian kedua Roslin Hashim yang baru sebulan kahwin... Bagi aku lah setiap perhubungan yang dijalinkan semuanya mengharapkan kebahgiaan hingga keakhirnya.. Tak kira lah hubungan suami isteri ke, tunang ke atau baru nak mula berkasih-kasihan.. Setiap tahap perhubungan itu ada ujiannya tersendiri bagi menguji sejauh mana kasih sayang dan kesabaran kita... Makin tinggi tahap sesuatu perhubungan itu makin hebat ujiannya... Sebab tu ada antara kita boleh bercinta bertahun-tahun tapi bila kahwin hanya tahan sekejap saja....hmmmm....... camna tu yek.... sebab tu lah bagi aku kalo sesuatu terjadi yang boleh menggugat kesejahteraan hubungan kita, first thing kena sabar ngan tenang dulu, jangan buat keputusan terburu-buru, fikir panjang dulu sebab kita hidup bukan untuk hari itu saja, hidup kita masih panjang dan kita tak tau apa yang akan jadi pada masa akan datang.....
bicarakata: aku pernah alami satu ujian hebat dan aku masih bertahan walaupun susah nak lupakan...

4 comments:

hyazz said...

ibu..kalau sebut kuzi..memg aii cayer...bess giler... slalu kalu nk rempah siap yg best...kena lik kg lu la...kelate... nk try wat kerabu stg lak...bess x

ibu amirul said...

best....

Kerabu Jantung said...

Tahniah! Macam mana , senang tak buat kuzi?

Nak belajar masak lemak cili api pulak, sebab tiap kali buat, rasa tak kaw dan kena makan sorang-sorang! Resepi di atas tu macam mudah je.

ps. panggil kerabu jantung aje, tak payah cikgu, sebab dah lama pencen, menulis pun caca merba dan dah break all the rules of writing!

ibu amirul said...

memang senang wat ayam kuzi....

BEN ASHAARI

Yang Popular

Google+ Followers

Terima Kasih Sahabat

my nuff