my nuff

kEmAnA MeNgHiLaNg....

Assalamualaikum..... lama aku tak update blog ni.... adalah dekat seminggu... Ekceli minggu ni aku dilanda kemalasan yang tahap gaban.... gaban pun tak malas macam aku.... hahaha...
Hujung minggu lepas aku balik kampung kat Bahau, N.Sembilan, nak buka pose ngan mak ayah ngan semua adik2 aku..... sebab semua balik umah so meriah lah rumah mak ayah aku ari sabtu tu... seperti biasa aku hanya balik 3 beranak je..... Mr. Husband tak ikut...adik2 request aku masak ayam kuzi yang baru pertama kali aku cuba... so diorang minta aku sediakan bahan untuk wat ayam kuzi..... aku tanya ayam ada bape ekor.. diorang kata ada 4 ekor....ayah aku masak nasi beriani... so ayam kuzi tu makan ngan nasi beriani lah... aku musykil gak ada apa benda ni sampai masak nasi beriani, rupa2 nya ayah aku nak wat sedekah bagi kat jiran2 ngan anak yatim..... hamik kau... satu kuali besar aku kena masak... ingat kan untuk makan anak beranak je.... rupanya untuk 30 orang punya makan.... huhuhu... akak tawakal je dik...... sib baik jadi .....
Ari ahad ingatkan nak balik Temerloh awal sikit.. tapi kena ge Palong anta borang kat adik ipar... masa ge palong tu aku panas gak lah... yelah... aku sah sah lah tak pernah ge umah dia... tapi adik2 aku yang dua orang ni dah berkali-kali dah pergi umah mertua kak ngah diorang tu.... bleh plak diorang lupa jalan.... apa lagi membebel lah si kak long ni... geram betul aku... dah le aku sampai Temerloh petang....Huhuhu.....
Tapi ari selasa baru ni aku balik umah mak aku lagi.. tapi aku sorang je..... bawak mak ge buat buku Tabung Haji.... Beli perabot... (mak aku tengah kaya sekarang.... hahaha). Petang tu kul 1 lebih (lepas makan nasi sebab aku ABC - Allah Bagi Cuti, so tak pose lah) baru aku balik Temerloh....
Oklah macam panjang sangat plak, bukan orang je, aku sendiri pun malas nak baca panjang2 ni..
rintihanjiwa: banyak benda yang melukakan hati aku tapi tak leh cite tak sini...

BEN ASHAARI

Yang Popular

Google+ Followers

Terima Kasih Sahabat

my nuff