my nuff

...:::Pentingkan Diri Sendiri Ke Dia Ni:::...


Semua orang kenal dia ni kan. (maksud Ain orang yang amik tau pasal bola sepak Malaysia.)
Menjelang perlawanan kedua Malaysia vs Singapura esok, ramai yang bagi pandangan supaya K.R perkemaskan barisan pertahanan. Maybe ada yang suggestkan untuk gunakan khidmat Norhafiz Zamani Misbah. 
Yalah kan berdasarkan persembahan N.Z.M masa lawan Chelsea ari tu memang patut N.M ditarik masuk untuk bantu H.M. Sebab dua match yang sebelum tu lawan Arsenal ngan Liverpool memang nampak sangat bahagian defend lemah. (Wah Ain tengok bola. Huhuhu tak minat bola tapi terpaksa tengok).
Tapi kalo baca kenyataan K.R dalam akhbar semalam, dia tetap mahu mengekalkan barisan yang sedia ada. Dia tidak perlukan khidmat N.Z.M. Kedengaran macam satu kenyataan yang mementingkan diri sendiri kerana mahu jaga air muka daripada menaikan nama negara. Ye lah kan ce tengok Singapura, sanggup import player luar, bagi kerakyatan pulak tu, semata-mata nak naikkan nama negara diorang. Kenapa K.R tak nak wat camtu, bukan suh import player dari luar negara, just import player dari luar team je.
Tapi Ain tak salahkan K.R kalo dia masih nak kekalkan team yang sedia ada. Dia kena jaga pulak hati anak buah nya. Takkan dia nak ketepikan player yang selama ini bertungkus lumus menaikan nama H.M dan seterusnya membuka mata peminat bola Malaysia untuk sokong H.M.
Apapun good luck untuk H.M. semoga berjaya melangkah untuk peringkat seterusnya. Esok H.M kena menang sekurang-kurangnya 2-0.


K.R - K.Rajagopal
N.Z.M - Norhafiz Zamani Misbah
H.M - Harimau Malaya


2 comments:

hyazz said...

wahh...peminat bola rupanya ain ni yer...kami tengok gitu2 jer...hehehe

ain1914 said...

hyazz - dulu memang tak minat. tapi bila dah terpaksa tengok terus jadi minat.. kuikuikui..

BEN ASHAARI

Yang Popular

Google+ Followers

Terima Kasih Sahabat

my nuff