my nuff

...:::Dah Salah... Mintak Maaf Je Lah Kan:::...

Opppsss... Apa cer... tetiba cite pasal salah ngan maaf plak ni... Huhuhu...
Sebenar benda ni baru jadi kat Ain tadi... Citer nye cenggini...
Ain kena anta anak sedara ge stesen bas. Dia nak naik bas kul 11. Punya lah leka kat ofis, tengok jam dah kul 10.30. Cuak gak.. Sempat ke nak anta ni.  Nak ge amik dia kat kedai pastu nak anta ge stesen bas plak. Jadi nya dalam terkocoh2 tu bila kuar dari kawasan ofis  Ain langgar laluan 'No Entry' sebab dekat ngan pintu kuar. Hanya angkat tangan ngan sengih je kat guard tu.
Bila dah selesai semua (sib baik sempat sampai stesen bas sebelum kul 11), Ain balik ofis semula. Bila dah siap parking kete, pastu nak naik ofis lah kan. Nampak ada guard datang. Ingat kan dia nak wat lawatan biasa kat tempat parking tu, rupanya nak sound Ain sebab langgar No Entry. Guard tu mula lah baca kitab kat Ain. Kata nanti bleh langgar ngan kete lain lah, pastu dia kata Ain bawak laju lah. So, apa yang Ain bleh wat, diam jelah. Bila dia dah abis, Ain minta maaf je lah. Tak guna pun bagi tau dia kenapa Ain buat salah tadi kan. Sebab bagi Ain kalau dah salah tetap salah lah. Tak kira apa alasan yang sebabkan kita wat salah kan...
So sebagai pengajarannya Ain tak nak lalu No Entry lagi... Huhuhu

2 comments:

azam said...

sepatutnya cam tulah...tapi EGO

hyazz said...

ala...orang dah angkat tangan tu kira ok lah..yg pak guard tu pon sebuk2 nak ceramah ape hal.. tak reti baca sign tangan ker

BEN ASHAARI

Yang Popular

Google+ Followers

Terima Kasih Sahabat

my nuff