my nuff

...:::1 Ramadhan 1432H:::...

Assalamualaikum...
Salam Ramadhan Semua... Segala Puji Bagi Tuhan Pencipta Alam sebab Ain masih diberi kesempatan untuk berada dalam bulan mulia ni... Dengan Izin Allah, Ain akan cuba ambil kesempatan dibulan mulia ni sebaik-baiknya...
K lah, Ain nak citer apa yang jadi hari Jumaat malam, Sabtu ngan Ahad baru ni.

Jumaat Malam Sabtu
Kak Mie n family ngan Dik Ji n family singgah rumah. Sebab diorang dalam perjalanan nak balik Padang Piol. Diorang bagi tau dah last minute so Ain masak jelah yang biasa2 je. Mi Goreng Basah. Risau gak takut masakan tak sedap. Tambahan plak yang makan tu Kak Mie, pakar masak tu. Alhamdulillah sib baik sedap... (hahaha diorang yang kata).

Sabtu
Seperti yang dirancang Sabtu lepas Ain sekeluarga balik ke rumah mertua untuk berkumpul dengan adik beradik yang lain.  Tapi Ain balik dah petang le.. Sebab paginya TTK nak buka kedai dulu... So dalam kul 4 baru sampai Padang Piol... Sampai kat sana, nampak Kak Chik tengah ajar Along (anak Kak Mie) matematik. Sebab tahun ni Along nak PMR. Jadinya untuk perjumpaan  kali ini itulah antara isu yang hangat dibincangkan. Tentang persediaan Along untuk PMR. Bila nampak kesungguhan ibunya, Ain plak yang naik gerun, takut Along tertekan.
Dalam kul 5 lebih Kak Da n family plak yang datang... Baru start wat bakar2 ayam.... Kak Bani tak sampai lagi sebab dia kena balik rumah nak packing baju hubby dia. Hubby dia nak ge perak malam tu. Jadinya bila dah ada 3 akak ipar (K.Da, K.mie, K.chik) yang bakar ayam, Ain ngan Nuri (bibik k.chik) duk dalam rumah wat air asam ngan kerabu tembikai.. So, tak de lah sesak sangat kat luar tu kan..
Malam tu Ain bermalam diPadang Piol... Sebelum tidur, semua kerumun tengok gelagat Adik Fahim ngan Adik Amani (anak Dik Ji).... Memang mencuit hati, bila kedua anak lucu tu tidur baru semua masuk ke tempat tidur masing2.

Ahad
Pagi tu, kul 6.15 pagi Ain n family dah gerak balik ke Temerloh sebab TTK nak buka kedai. Tu pun kira lambat sebab ikut plan kami nak kuar awal lagi... tapi ngantuk punya pasal... huhuhu... Sib baik mood TTK ok... So bila sampai rumah, TTK amik van untuk ke pasar, Ain plak terus ge amik surat khabar, pastu ge buka kedai...

BEN ASHAARI

Yang Popular

Google+ Followers

Terima Kasih Sahabat

my nuff