my nuff

...:::SMS Ucap Selamat Berpuasa:::...

Segala Puji Bagi Tuhan Pencipta Alam, hari ni hari kedua kita semua mengambut Ramadhan... Ain nak kongsi ngan kengkawan sume beberapa sms yang Ain dapat menjelang Ramadhan Ahad lepas.

1. Salam... Nama saya Syaa'ban... Saya ingin mengingatkan anda bahawa jiran saya iaitu Ramadhan akan datang mengunjungi anda... Insyaallah tak lama lagi besama isterinya iaitu REZEKI dan kedua-dua anaknya iaitu Sahur & Iftaar... Mereka akan ditemani oleh ketiga-tiga cucunya iaitu Rahmat, Barakah & Keampunan... Mereka akan pulang selepas 30 hari dengan menaiki pesawat penerbangan Eidul Airlines... Hargai mereka dan anda akan mendapat pahala yang berlipat ganda! Insyaallah... Amin...

2. Sebelum cahaya syurga terpadam, sebelum hidup ini berakhir, sebelum pintu-pintu taubat tertutup, sebelum Ramadhan menjelang lagi, ku mohon ,maaf zahir & batin. Maaf atas pertuturan ku yang tidak terjaga, janji-janji yang terabaikan, hati yang kadangkala berprasangka, dan sikapku yang pernah menyakitkan, maafkan kekhilafanku. SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK.

3.Doa Jibrail bila tiba Ramadhan, "Ya Allah, abaikan puasa umat Muhammad jika
i) Tidak memohon maaf pada ibu bapa
ii)Tidak bermaafan suami isteri
iii)Tidak bermaafan dengan orang-orang sekitarnya."
Rasullullah pun mengaminkan doa tersebut sebanyak 3 kali. Selamat menyambut Ramadhan Almubarak

4. Rasulullah SAW selalu memberi khabar gembira kepada para sahabatnya setiap kali datang bulan Ramadhan,
"Telah datang kepada kalian bulan Ramadhan, bulan yang berkah. Allah telah mewajibkan kepada kalian untuk berpuasa. Pada bulan itu Allah membuka pintu-pintu syurga dan menutup pintu-pintu neraka" (HR Ahmad)
Salam Ramadhan Maaf Zahir Batin. Semoga Ramadhan kali ini lebih baik dari sebelumnya. Rasullullah bersabda lagi :
Sekiranya umatku tahu apa yang terkandung dalam bulan Ramadhan, pasti mereka mahukan sepanjang tahun itu bulan Ramadhan" (riwayat At Tabrani)

5. Bersyukur kerana masih sempat bertemu Ramadhan lagi. Tapi kita tidak tahu apakah kita sempat hingga akhirnya. Sama-samalh kita bermaafan dan selamat berpuasa.

6. Perkataan yang cantik "Allah", lagu yang merdu "Azan", Novel yang menarik "Al-Quran", Senaman yang baik "Sembahyang", Diet yang mujarab "Puasa", Selamat menyambut Ramadhan.

7. Sentiasalah SETTING niat, UPGRADE Iman, DOWNLOAD sabar, UPLOAD usaha, DELETE dosa, UPDATE doa & TOP UP Ilmu supaya dapatlah REDEEM pahala banyak-banyak. Selamat menyambut bulan Ramadhan dan selamat berpuasa

Sama-samalah kita hayati....

BEN ASHAARI

Yang Popular

Terima Kasih Sahabat

my nuff