my nuff

...:::Senyum Cikit:::...

  Semalam Ain cuti sebab Pahang amik cuti Nuzul Quran. So bila dah cuti Ain kena jaga kedai. Bagi can kat TTK berehat. Jadi nya sepanjang jaga kedai tu, macam2 karenah customer yang ada. Ada yang peramah, ada yang pendiam, ada yang manis senyumannya dan ada gak yang muka ketat... Tapi tu tak jadi hal kat Ain as long as diorang berbelanja kat kedai Ain itu pun dah ok. Tak kisah lah kalo diorang datang ngan muka yang macam mana pun.
  Tapi sebagai manusia biasa kekadang tercuit gak rasa hati yang boleh menimbulkan kemarahan, kegeraman, kemeluatan dan kemenyampahan.. (hehehe... ada ke perkataan tu... belasah jelah). Ada antara customer yang datang tapi tak da arah.. Baru nak pikir beli apa.. Dah dekat nak bayar, baru sibuk nak suh potong ayam lah, nak mesin kelapa lah.. Ada gak jenis yang banyak songel, dah potong ayam, tak nak yang ada lemak lah, buang kulit lah... Ada gak yang jenis tak menyempat, datang kemudian tapi nak kita serve dia dulu... Huhuhu...
  Kredit untuk customer yang tahu apa yang dia nak, kalo dia nak barang yang memerlukan khidmat kita macam potong ayam atau mesin kelapa dia akan bagi tau awal2. Pastu dia boleh cari barang lain sendiri. Dah siap semua boleh terus bayar...
   Apa pun, tak bleh complain depan2 customer, sebab customer is the king... So sabar jelah layan karenah diorang...

BEN ASHAARI

Yang Popular

Google+ Followers

Terima Kasih Sahabat

my nuff