my nuff

...:::Aku Tak Cantik:::...

Salam Semua.
Hari ni dah masuk 22 hari kita berpuasakan.. Moga diberi kesempatan oleh Nya untuk sampai ke akhir Ramadhan.. Insyaallah.
Tadi Ain ada selak-selak surat khabar. Tertarik ngan satu page ni. Pasal soal jawab. Yang bertanya tu tersangat lah rendah diri. Dia rasa diri dia tak cantik dan tak yakin dia boleh dapat suami. Yang menariknya dia kata dia benci dengan wanita tua yang berwajah muda. Tapi dalam persoalan tu  tak de plak dia citer nape dia benci sangat ngan wanita tua yang berwajah muda tu. Maybe dia ada kenangan pahit tertentu kot.
Mungkin semasa dia menulis surat tu dia berada dalam keadaan yang tertekan. Cuba kalo dia berfikir waras dan tenang. Tak semua lelaki yang memandang pada kecantikan. Kalo lelaki tu lelaki yang baik tentu dia akan memilih hati dan akhlak yang baik. Dan bila dia mengeluh tentang kekurangan diri seolah-olah dia mempertikaikan takdir Allah untuk nya. Sepatutnya dia harus bersyukur sebab ada lagi yang lebih hodoh dari dia.
Tapi Ain rasa sebagai manusia biasa dia mungkin akan tertekan dengan keadaannya tambahan lagi bila manusia JIJIK yang memberi gelaran yang tidak baik kepadanya. Moga Allah SWT membalas semua kata-kata nista manusia JIJIK tu. Mungkin itu semua dugaan Allah untuk menguji sejauh mana kesabarannya dalam memhadapi dugaan Allah.

BEN ASHAARI

Yang Popular

Terima Kasih Sahabat

my nuff