my nuff

...:::Prihatin ke Menyibuk:::...

amik dari google
 Balik dari Seremban semalam lalu ikut PLUS pastu KL.
 Kuar dari tol Seremban dah jem.  Rupa2nya ada eksiden tapi kete yang eksiden tu dah ke tepi pun... Jalan still jem lagi... Semua pakat slow nak tengok kete apa yang eksiden...
Sampai Nilai jem lagi... pun disebabkan eksiden gak dan kete yang kena pun dah ketepi... tapi macam tadi gak... Semua pakat nak tengok... Yang herannya kete yang eksiden tu kat laluan lagi satu.... Tapi "prihatin" punya pasal... semua nak tengok... Bencinya...

...:::Jalan-Jalan Hujung Minggu:::...

Salam Semua,
Apa yang kengkawan buat masa cuti hujung minggu baru ni. Cuti 3 hari kan. Takkan tak de aktiviti yang menarik... Walaupun duduk rumah... mesti ada benda yang kengkawan buat kan...
Cuti tiga hati baru ni, Ain ge jalan-jalan...Kuikuikui...

Hari Jumaat
Hari berehat2 dan kemas umah cikit2, jaga kedai.

Hari Sabtu
Pagi tu kena jaga kedai dulu, bagi TTK rehat kat umah a.k.a jaga anak kat umah. Sebab lepas ni TTK kena drive. Petang tu dalam kul 3.30 kami nak bergerak ke Sendayan sebab kenduri tahlil arwah nenek. Tetiba adik Ain, Nadia call tanya bleh tak amik dia ngan Yan kat Kepis sebab kete ayah rosak, so ayah guna kete kancil diorang balik sendayan... Agak tegang seketika masa tu... Sebab Ain plan nak ge Sendayan ikut KL. Lepas bincang ngan TTK, TTK setuju untuk pusing ikut Kepis dulu baru ke Sendayan... So perjalanan agak panjang lah... Bertambah panjang lagi bila jalan jem dari Kg Serting ke Batu Kikir sebab ada orang buat jalan... Jadinya dekat kul 6 baru sampai Kepis. Rehat kejap solat ngan makan. Sib baik ada lauk kenduri orang sebelah umah... Kalo tak memang le adik2 Ain kena ge beli something untuk dimente... Sebab kita orang memang lapar masa tu... Hehehe... Lepas gitu gini kul 6.30 baru gerak ke Sendayan.. Kat kul 8 baru sampai. Tapi tahlil tak mula lagi.... Lepas abis tahlil kul 10.00 sepeti yang dirancang Ain, TTK, anak2, Yan, Shirah ngan kawan dia gerak nak ge I-City Shah Alam... Yang best semua orang yang dalam kete tu tak tau jalan nak ge tempat tu. So bila dah sampai Shah Alam masing-masing mula bersms ngan kengkawan masing tanya direction... Bila dah buntu TTK berenti dan tanya orang kat situ... Masa tu dah kul 11 lebih dah... Bila dah confirm kami terus ge I-City.. Walaupun dah tengah malam still ramai orang dan berpusing-pusing cari parking. Bila dah dapat parking bermula aktiviti jalan-jalan di I-City. Cadangnya nak pergi snow walk tapi dah lewat sebab dah nak tutup. Lagi pun kena bayar lain... Huhuhu...Tak mo lah... Kopak poket i... Hehehe... So kami pergi ke tempat permainan kanak-kanak.. TTK cuba nasib nak tangkap itik.. Ain plak layan anak-anak naik ketapi... Diorang jelah yang naik ngan maksu n friend.. Ain ngan Yan tunggu kat luar...
Lepas 2 3 mainan yang anak2 main ain ajak diorang ge tengok lampu plak.... dan berjalan untuk ke parking kete... sempat gak belikan anak-anak barang mainan.. On the way nak ge parking kete ada plak orang main burung kakak tua... nampak macam garang burung tu... tapi Si Fahim sibuk nak bagi burung tu makan naget.. Huhuhu... Jenuh gak pujuk dia.. Sebab dia nak gak bagi 'ayam' tu makan...
Lepas amik gambar kat replika binatang kami terus balik... Tapi Fahim still tak leh lupa kan 'ayam' dia tu... Huhuhu... masa tu dah kul 1 pagi... So sepanjang perjalanan balik hanya TTK yang masih celik sebab dia kena bawa kete... yang lain termasuk Ain.. Hmmmm dah sampai umah adik Ain kat Labu baru celik mata... hehehe...

Hari Ahad
Sebelum Ain nak balik Temerloh, kami satu family ge beraya kat umah Mak Ngah (kakak ayah) kat Taman Angsamas kat Mambau. So ramai lah yang pergi.. Mak, Ayah, Ain, TTK, Faiz, Fahim, Ima, SK (Suami Ima), Aniq, Yan, Shirah n Friend. Yang tak de Nadia je. Sebab dia keje... Huhuhu.. Pas makan tengahari Ain, TTK n anak2 balik dulu sebab perjalanan kami masih jauh... Huhuhu...

Cubitanrasa: Kempunan nak makan set breakfast Mcd, huhuhu

BEN ASHAARI

Yang Popular

Google+ Followers

Terima Kasih Sahabat

my nuff