my nuff

Pagi Yang Kelam Kabut

Pagi ni memang agak kelam kabut sikit. Bangun macam biasa. Lepas solat, duduk lipat kain dulu, kang kul 6.30 baru bleh bersiap nak ge keje, kejut anak-anak. Sebabnya awal lagi, nanti lepas lipat kain ni, bleh kemas beg anak-anak ngan iron baju.

Tengok dok lipat kain, tetiba telepon bunyi. Dari ringtone yang dah di set up, Ain tau tu panggilan dari TTK.

"Ma, van rosak lagi, langsung tak leh nak start. Ni pa ada kat tepi jalan hala ke Mentakab."

"Habis tu camna, nak wat apa ni?" Ain tengah blur lagi masa tu.

"Ma datang amik papa, bawak kete kancil, pastu papa hantar mama balik umah. Papa bawa kancil pegi pasar.Nanti mama bawak kete lagi satu ge keje."

Ain apa lagi amik tudung, capai sweater. Kejut adik Ain suh tengokkan anak-anak. Amik beg ngan kunci kete terus ge tempat yang TTK bagi tau tadi...

Sib baik tak jauh lagi. dan nasib baik gak TTK keluar agak lewat sikit ke pasar hari ni. Dibuatnya dia kuar awal macam biasa kul 4.30 pagi, pastu van rosak plak, tak ke haru. Sekurang-kurangnya kul 6 lebih tadi kete dah banyak kat jalan... Kalo kul 4.30 td, sunyi woooooooo........ mana ada kete pagi2 tu...

So, sampai rumah kul 6.30.... pergh.... kelam kabut wei.... beg anak-anak tak kemas lagi, baju tak iron, anak-anak tak bangun lagi.... Apa lagi ala-ala lipas kudung kaki tangan bekerja.... Sib baik anak-anak tak meragam pagi... Dari yang kecik sampai yang besar... Tq cayang-cayang mama semua....

Tapi satu rutin harian kena cantas lah... Biasa nya sebelum ge keje ngan taska singgah kedai dulu... tapi hari ni tak sempat lah....

Dan kesudahan Ain sempat sampai ofis kul 7.49pg.... Alhamdulillah.... Tak kisah kalo terlambat sikit, tapi seboleh-bolehnya taknak lah punch card tu merah kan.....

4 comments:

ros_reeza said...

Alhamdulillah, walaupun kelam kabut sikit tapi still sempat punch card kan :)

Yana Aina said...

benda tak terduga...alhmdlh selamat semuanya ^^

~didiey~ said...

sempat gak punch card..alhamdulillah :)

YaNa Yassin said...

Super Mak,.. hihihihi :))

BEN ASHAARI

Yang Popular

Google+ Followers

Terima Kasih Sahabat

my nuff