my nuff

GAZA dan McD

Hari ni buka je blog ngan facebook, sume dok cite pasal mangsa-mangsa kekejaman Israil ngan boikot mcd. Meh kita tengok gambar yang menyayat hati ni. Huhuhu. Hanya doa yang mampu diberikan...

Ini Paling kejam!!

1 Share = 1 Anda Bom Israel

MISI BANTUAN GAZA VIVA PALESTINA MALAYSIA. Bersama Pn Azraa Banu dan Puan Azian untuk perkongsian keprihatinan bersama. Layari https://www.facebook.com/vivapalestinamalaysia
Akaun MAYBANK 564324601324

Menitis melihat gambar anak kecil ini. Moga tempatmu di SYURGA sayang ♥  # Pray For Gaza

" Ya Allah tamatkanlah penderitaan mereka Ya Allah... "

Ya Allah Save Our Muslim Brothers N Sisters In The Whole World. Ameen

Tag > Like > Share > Comment • Jazak Allah •

Free Gaza

- Pray for Palestine -

Aminkan doa ini..

"Ya Allah, sebagaimana Engkau pernah menghantar burung-burung Ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepadaMU ya Allah..turunkanlah bantuanMu kali ini kepada orang-orang Islam di Palestine, hancurkanlah rejim zionis ya Allah, kalahkan mereka, kacau bilaukan kumpulan mereka! Cerai-beraikan pakatan mereka! Ya Allah Al-Jabbar! Kalahkan Israel laknatullah dan menangkan kami ke atas mereka..Amiin"

Rest in piece dear... Rest in piece baby........

Allahuakbar !!
Mereka berjuang hingga ke titisan darah yg terakhir utk menpertahankan Tanah air tercinta Palestine mereka. Al-fatihah~

 
Senyuman mu insyaallah hingga ke syurga .. Al-Fatehah 

SIMPATI sangat !

1 Share = 1 Anda Bom Israel
Add caption

Gambar anak-anak keluarga Abu Al-Dalou yang terbunuh dalam serangan penceroboh Israel di bandar Gaza pada hari ini.

Sumber : GNN melalui Aman Palestin Mesir
------------------------------------------------
Maafkan kami SYUHADA' kecil Gaza. Kami tidak mampu bertempur dengan Yahudi laknatullah itu. Maafkan ibu. Maafkan ayah. Maafkan abang. Maafkan kakakmu semua di sini wahai SYUHADA'. Bahagialah engkau semua di syurga yang kekal abadi.
KakLong Paroi:

Komen paling best:-

Azizah Aling :Saya terkesan dengan mesej seorang pekerja McD yang memohon agar saya tidak meneruskan kempen menyerang McD di FB. Katanya dia ada keluarga yang perlu ditanggung. Saya simpati. Malah dia juga menegaskan bahawa McD Malaysia tidak punya apa-apa interest dengan Israel. Saya tidak pasti. 

Saya perlu tegaskan bahawa di posisi manusia selemah saya yang tidak punya kuasa lobi dan menentukan kepentingan ekonomi, saya hanya punya doa dan usaha. Boikot adalah usaha.

Saya fikir kita tidak menentang pekerja Mcd Malaysia tetapi kita menentang sebuah kuasa besar di sebalik jenama besar (jenama yang lain juga) yang sekarang ini sangat menghiris perasaan dan membangkitkan amarah umat Islam, dan mendatangkan mudharat.

Saya harap tiada umat Islam hatta rakyat Malaysia sekalipun yang akan mengambil burger percuma esok. Malah jika McD Malaysia benar-benar mahu membuktikan kata-katanya, mereka harus menyatakan pendirian berani dan mengutuk serangan Israel terhadap Gaza, kemudian baru beri burger percuma.

Kita menentang prinsip di sebalik syarikat utama, bukan orang perseorangan yang menjadi pekerja franchise McDonald di Malaysia.

This is a page 1 of 2. Lets together help the Palestinians. Thank you.


3 comments:

Mrs Velentine said...

selamatkan GAza

Sue-Rya Qistina said...

sedih bila mengenangkan kehidupan rakyat di palestin. semoga Allah sentiasa melindungi mereka di sana. let's pray for Gaza!!

Ena's Palace said...

xsanggup la tgk gambar2 ni...sy scroll down je terus...

BEN ASHAARI

Yang Popular

Google+ Followers

Terima Kasih Sahabat

my nuff