my nuff

Jangan Sesekali Tipu Isteri Anda

Bila seorang wanita mendirikan rumahtangga, perkara utama yang dicarinya ialah kebahgiaan bersama suami dan anak-anak yang bakal dilahirkan hingga akhir hayatnya. Dalam merealisasikan impiannya, wanita itu akan meletakan sepenuh kepervayaan kepada suaminya dengan harapan, suaminya akan setiadan berlaku jujur kepadanya.
Tapi langit tidak selalu cerah hingga ke petang. Kadangkala suami mudah terpedaya dengan godaan luar hingga membuatkannya melanggar janji setia kepada isterinya. Mula menipu dan tidak jujur dengan isterinya. Bila semuanya terbongkar, bagi isteri yang mudah kalah dalam peperangan emosinya, perceraian adalah jalan penyelesaiannya. Tapi bagi isteri yang kental, berfikiran waras dalam mengawal emosinya, mungkin kemaafan telah tersedia untuk si suami. Tetapi tidak KEPERCAYAAN. Sekali ia dikhianati, ia akan hilang untuk selama-lamanya. Pada masa itu, walaupun si suami berada dalam keadaan yang benar, si isteri sukar untuk mempercayainya.
Isteri akan mula 'menyiasat' segala gerak geri suami. Dan jika sekali lagi si suami ditangkap menipu, isteri akan berhenti 'menyiasat'. Suami mungkin sangkakan isterinya tak marah lagi. Tapi sangkaan itu salah. Jika berlaku situasi itu, maknanya isteri dah muak dengan tingkahlaku suami dan tidak ambil peduli dengan apa yang berlaku. Apa yang terlintas di fikirannya ialah menyusun strategi bagaimana untuk mengurangkan kebergantungan terhadap suami. Dia perlu menyiapkan diri dari segi material, fizikal dan mental untuk berhadapan dengan apa sahaja kemungkinan yang berlaku.

4 comments:

Mrs Velentine said...

MV pun x suka dibohongi

yana aina said...

mmg pntng klu kene tipu .... tp alhamdulillah hubby yana tak pandai menipu (selalu kantoi) hehehhh

Anonymous said...

Btul..btul..btul...org pmpuan pntang kna tpu...

Anonymous said...

Yang pernah melaluinya sahaja akan memahami perkara ini.... semua tu tak dapat dijelaskan dengan jelas

BEN ASHAARI

Yang Popular

Google+ Followers

Terima Kasih Sahabat

my nuff