my nuff

...::: Buat Baik Perpada-pada?:::...

Ada pepatah melayu bagi tahu ' Buat Baik Berpada-pada, Buat Jahat Jangan Sekali'. Pasal buat jahat tu memang tak boleh dah kan... Tang buat baik berpada-pada tu... Kenapa perlu ada batasan dalam melakukan kebaikan... Sebab takut kita buat baik ngan musuh ke atau tak nak orang ambil kesempatan sebab kita terlalu baik...
Bagi Ain bila kita buat baik tak yah lah nak pilih orang ke, masa ke, tempat ke. Terutama kalo ada orang minta tolong ngan kita. Oh, sebab kat orang tu tak ada kepentingan kita atau bagi faedah pada kita, kita tak yah tolong.  Atau sebab kan orang tu suka ambil kesempatan atas kebaikan orang, kita dah reject awal-awal bila dia datang minta tolong. huhuhu tak mo lah buat macam tu.
Bila kita buat baik pasti balasannya pun baik. Itu sudah semestinya. Bila kita melapangkan kesempitan orang lain, Insyaallah satu hari nanti bila kita dalam kesempitan pasti ada jalan untuk melapangkannya... Kena yakin ngan janji Allah SWT lah ye...
Ce kita ikut Sunnah Rasulullah yang selalu berkelakuan baik ngan semua orang wa i mal dengan orang yang nak bunuh dia sekali pun.... Ain selalu mengingatkan diri sendiri sentiasa berkelakuan baik tapi kadang-kadang tu yang terbabas juga. Huhuhu...
Jom kita sesama muhasabah diri ye...

...:::Sejarah Berulang Kembali:::...

Dulu masa zaman 90-an  dah ada cite katun Dragon Ball ni... Memang best.. Ingat lagi setiap hari sabtu ngan ahad jam 9.30 pagi mesti dah duk depan tv tengok cite ni.. Masa tu cite ni kuar kat TV2. Dulu yang semesti nya ada depan tv waktu tu Ain ngan adik-adik. Tambah seronok lagi bila mak ngan ayah pun join sekali... Mak bleh berenti jap wat keje rumah... Yang ayah plak bleh balik jap dari menoreh semata-mata nak tengok dragon ball. Pastu ge balik kebun getah... Memang best sangat masa tu... Hehehe...
Sekarang cite Dragon Ball ni kuar kat Astro plak saluran 616... Pukul 9.00 mlm setiap Isnin hingga Jumaat rasanya...(Sabtu Ahad jarang tengok tv waktu malam sebab TTK nak tgk bola.. Huhuhu). Sekali lagi sejarah berulang. Kali ni Ain ngan TTK yang bergelar mak ngan ayah duduk ngan anak-anak tengok Dragon Ball... Hehehe


Masa Goku kecik-kecik


Goku dah besar dan ada anak, Picolo pun jadi kawan Goku masa ni


Musuh-musuh Goku, Cell ngan Filza


BEN ASHAARI

Yang Popular

Google+ Followers

Terima Kasih Sahabat

my nuff