my nuff

La Tahzan - Jangan Bersedih


Jangan bersedih
kerana kesedihan anda terhadap sesuatu musibah, akan mencipta berbagai musibah yang lain. Ketika anda bersedih kerana kemiskinan dan kesengsaraan yang anda alami, bukankah kesedihan itu hanya akan menambah kesusahan anda? Ketika anda bersedih kerana cercaan musuh-musuh anda, pastilah kesedihan itu hanya akan menguntungkan dan menambah semangat merka untuk menyerang anda. Atau, ketika anda mencemaskan sesuatu yang anda tidak sukai, ia akan mudah terjadi kepada anda.

Jangan bersedih
kerana kesedihan hanya akan membuatkan air yang segar terasa pahit, dan sekuntum bunga mawar yang indah kelihatan layu, kebun yang menghijau kelihatan seperti gurun pasir yang gersang dan kehidupan didunia terasa bagai dipenjara.

Jangan bersedih
kerana anda masih memiliki dua mata, dua telinga, dua bibir, dua tangan, dan dua kaki, lidah dan hati, kedamaian, keamanan dan kesihatan tubuh badan.
Maka nikmat Rabb kamu yang manakah yang kamu dustakan. (Ar Rahman:13)

Jangan bersedih
kerana anda masih memiliki agama yang anda yakini kebenarannya, mempunyai rumah sebagai tempat tinggal, nasi untuk dimakan, air untuk diminum, pakaian untuk dipakai dan suami/isteri untuk dicintai.

" Segmen - Jom Masuk Bloglist YaNa "


Hari kita bersegmen lagi. Kali Yana Aina plak yang buat.. Semalam Yana Yassin. Mana yang terlepas bleh klik kat SINI. So tanda sokongan kepada Yana, Ain join sekali segmen ni. Syaratnya mudah sekali..

Follow blog yana nazLyizan
Dah lama dah follow

Buat satu entry simple " Segmen - Jom Masuk Bloglist YaNa "
Ni tengah buat lah ni, hehehe

Tepek banner comot diatas tue dalam entry
Dah tepek pun...

Link kan entry dalam kotak Comment
Dah siap ni bleh letak link kat kotak komen Yana

Mana yang nak join segmen ni bleh lah klik banner comot tu ye...

Rahsia Tarikh Lahir

Yang ni saja suka-suka nak tengok personaliti berdasarkan tarikh lahir.
Tarikh Lahir Ain - 20 Oktober 1981

1.Suka Bersembang
2.Suka Orang Sayang Padanya
3.Suka Ambil Jalan Tengah
4.Sangat Menawan Dan Sopan Santun
5.Kecantikan Luar Dan Dalam
6.Tidak Pandai Berbohong Dan Berpura-pura
7.Mudah Rasa Simpati, Baik Dan Pentingkan Kawan
8.Sentiasa Berkawan
9.Hati Mudah Terusik Tetapi Merajuk Tak Lama
10.Cepat Marah
11.Macam Pentingkan Diri Sendiri
12.Tidak Menolong Orang Jika Tidak Diminta
13.Suka Melihat Dari Perspektif Sendiri
14.Tidak Suka Terima Pandangan Orang Lain
15.Emosi Mudah Terusik
16.Suka Berangan-angan Dan Pandai Bercakap
17.Emosi Yang Kelam Kabut
18.Daya Firasat Yang Sangat Kuat (Terutama Perempuan)
19.Suka Melancong, Sastera dan Seni
20.Pengasih, Penyayang Dan Lemah Lembut
21.Romantik Dalam Percintaan
22.Mudah Terusik Hati Dan Cemburu
23.Ambil Berat Tentang Orang Lain
24.Suka Kegiatan Luar
25.Orang Yang Adil
26.Boros Dan Mudah Dipengaruhi Oleh Persekitaran
27.Mudah Patah Semangat

Hmmm.... Banyak nya. Ada yang baik dan ada yang sebaliknya. Mana yang baik akan dikekalkan dan mana yang tak baik akan cuba diubah... Insyaallah...

BW Pagi Ini - 16.10.2012

Start semalam Ain akan BW dan tinggalkan komen kat 5 entry terbaru yang ada kat dashboard Ain. So, jom kita jalan-jalan...

1. http://www.benashaari.com/2012/10/bumbo-seat-untuk-qhaliff.html

2. http://lulu-pages.blogspot.com/2012/10/tarikh-perkahwinan-farid-kamil-dan.html

3. http://hanifidrus.blogspot.com/2012/10/lesen-untuk-gro-di-labuan.html

4. http://miraedo92.blogspot.com/2012/10/hidup-ini-seluruhnya-adalah-beribadah.html

5. http://akuwanblur90.blogspot.com/2012/10/bleeding.html

Psssttt... Kalo ada blog yang terlalu berat dan lambat nak buka memang Ain pangkah.... Maaf ye...

BEN ASHAARI

Yang Popular

Google+ Followers

Terima Kasih Sahabat

my nuff