my nuff

Bersyukurlah


Cantikkan ikan2 tu. Tu koleksi terbaru suami akak yang telah mulakan kembali minat yang dah beberapa tahun ni terkubur... hehehe...
Tapi akak bukan nak celoteh tentang ikan2 tu. Tapi cerita lain. Akak sekarang ni ada kat ofis. Buat kerja sikit. Sepatutnya akak cuti hari ni. Tapi tak de hal punya datang ofis masa cuti. Bukan jauh pun, 10 minit je dari rumah. Tapi kalau akak balik kampung tak dapat lah ge ofis waktu cuti. Bestkan ofis dekat dengan rumah. Nak tambah betapa bestnya akak duduk kat Temerloh ni, sekolah anak2 akak sebelah ofis je. Taska Firas pulak seberang jalan ofis akak ni. Seronok kan. Tu yang buat akak bersyukur sangat dapat duduk Temerloh ni.
Korang dah baca ke tentang statement Prof. Dr. Muhaya tu... ramai yang hentam statement tu kan. Hati tak tenang sebab tak bersyukur. Hehehe. Akaknya pendirian pulak, semuanya kena berbalik pada Allah swt. Kita senang atau susah semua dah ditentukan. Tentu ada sebab Dia menggerakkan hati pemimpin kita untuk naikkan segala harga keperluan. Mungkin ini dugaan untuk kita nak uji sejauh mana kesabaran kita. Statement Prof tu mungkin berat sebelah, tapi ada positifnya yang boleh kita ambil dan fikirkan.
Apapun terpulang pada masing2.

posted from Bloggeroid

Selesai 95%

Sepanjang setengah hari ni sibuk menguruskan keperluan sekolah anak-anak. Jam 8 pagi dah ada di sekolah untuk orentasi pra sekolah Fahim. (Alhamdulillah, dapat juga Fahim ke pra sekolah. Masa taklimat tu ada perlantikan Jawatankuasa Waris Pra Sekolah dengan penetapan bayaran Pra Sekolah. Erkkkk.... Ada kena bayar ke. Akak bawak duit cukup2 je untuk duit buku Faiz. Tak sangka pulak Pra Sekolah ada kena bayar. Aduh.. Bayaran keseluruhan untuk buku dan baju RM130. Huhuhu.
Usai je taklimat tu terus kena bayar. Tapi masa tengah orang beratur panjang nak bayar tu, akak keluar kejap pergi cucuk dinding. Lepas tu pergi balik sekolah. Masa tu tak ada orang beratur nak bayar dah. Ok lah. Terus buat bayaran. Lepas selesai urusan Fahim, pergi ke dewan pulak untuk buat bayaran buku Faiz. Total semuanya RM56.90. Dah buat bayaran kena beratur pulak kat kedai buku untuk ambil buku yang dibayar tadi. Haihhh... Keseluruhannya RM186.90. Huhuhu. Mungkin amaun tu terlalu kecil bagi orang yang ada2. Tapi jumlah tu cukup besar bagi orang kebanyakan. Itu baru dua orang yang bersekolah. Kalau ada yang sampai empat lima orang macammana pulak. Tu belum ambil kira anak yang sekolah menengah. Dalam keadaan sekarang semua kena berkira.
Selesai urusan kat sekolah, pergi Bandar nak cari baju sekolah Faiz, seluar track Fahim dan beg sekolah Fahim. Kasut2 sekolah dah beli 2 hari lepas. Beg sekolah Fai tak beli lagi, sebab tuan punya badan tak ada. Faiz ada kat Padang Piol sekarang rumah tok dan tok wan dia. (Rumah mertua akak lah). Jadinya tunggu dia balik dulu baru pergi beli. Memanglah dia tak kisah kalau akak belikan beg sekolah dia, tapi saja nak bagi dia buat pilihan sendiri. Lepas selesai kat kedai baju sekolah, pergi MR.DIY pulak untuk beli alat tulis. Berapa banyak habis, hmmm malas nak cerita. Kang ada yang kata akak ni berkira sangat.
Pssst... kat muka buku akak sibuk duk post pasal statement Prof. Dr. Muhaya. Akak tak baca pun lagi. Jadi akak tak mau komen apa-apa. Korang cari sendiri lah ye...

Gaji RM1500 sebulan cukup ke?

Cuti sekolah dah nak habis. Bermakna bermulalah perbelanjaan kembali kasar. Baju sekolah anak-anak pun belum beli lagi. Belum lagi duit buku dan yuran PIBG. Yang sedia ada setiap bulan memang dah kena tanggung, duit susu, pampers, taska, minyak kereta. Pening wei. Yang tu tak kira lagi bil2 utiliti yang makin hari makin naik. Semua tu kena ambil kira juga. Kadang kala terfikir juga bagi mereka yang kerja tapi pendapatan kurang dari RM1500. Macam mana diorang nak hidup. Kalau hidup sendiri tahanlah juga. Tapi kalau dah berkeluarga dan beranak pinak. Mana nak cukupkan. Tak yah kira yang susah2. Sekarang yuran taska dah RM300. Kalau anak ada 3 orang dah RM900. Tinggal RM600. Bayar rumah, bil, susu, pampers. Cukup ke. Abis tu tak payah makan. Nak beli baju baru, jangan mimpilah. Kusut betul. Tapi bila mengeluh macam ni, mesti ada yang kata bersyukurlah negara kita masih aman, tak berperang macam Palestin atau Syria. Tapi bila dah dihimpit dengan tekanan hidup macam ni tak kira berperang ke? 

Segmen 12 Jam Bloglist #6 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Januari dan Februari 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 19 Disember 2013, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga 11.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #6 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Disember 2013.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Nak bayar bonus punya pasal



Start tahun depan, tarif elektrik naik lagi ke dah naik dah. Memang sakitlah. Semua benda nak naik sekarang ni. Minyak, tol, gula. Gaji tak naik2 juga. Tapi bersyukurlah, Malaysia masih aman. Macam hampeh je kan ayat tu. Semua benda nak kena jimat. Tapi nak jimat macam mana bila keperluan melebihi kemampuan. Akak ulang lagi sekali KEPERLUAN ok... bukan kehendak. Kalau kehendak bolehlah ditahan2. Kalau keperluan macam mana pulak...

posted from Bloggeroid

Sharnaaz Ahmad - Jangan Berhenti Berlakon

Korang mesti kenal dengan pelakon ni kan. Tak payah lah akak nak perkenalkan lagi. Macam-macam cerita tak best tentang Sharnaaz ni. Tapi semua tu akak tak ambil port sangat. Macam biasalah kan akak kalau dah minat dengan seseorang artis ni, akak minat bakat diorang je, bab2 kisah peribadi ni akak tak pernah ambil pusing. Asalkan diorang berlakon. nyanyi best tu semua dan ok untuk akak.
Berbalik pada si Sharnaaz ni, baru2 ni heboh kata dia nak berhenti berlakon. Dan drama 'Bukan Kerana Aku Tak Cinta' adalah drama terakhirnya.

Korang tengok tak cerita ni. Best giler Sharnaaz Ahmad dalam drama ni. Jadinya keputusan dia nak berhenti berlakon tu memang tak patut. Tapi semalam bila borak2 ngan suami akak, dia ada terbaca yang Shahnaaz ni tak jadi berhenti sebab dah dapat banyak tawaran. Hmm... oklah tu. Tapi mesti ada mulut busuk yang kata kisah Shahnaaz nak berhenti berlakon tu gimik semata-mata sebab nak tarik perhatian kan. Apapun tak kisahlah, yang penting lelaki berparut kat kening ni ada lagi untuk menghiburkan kita semuakan...
Jangan berhenti berlakon ye Sharnaaz...

Tahniah....


Comel tak anak sedara akak yang baru ni. Baru keluar malam tadi. Welcome to the world dear. Wah speaking london maklong ko ni. Tapi baby boy ni belum ada nama lagi. Ibu dengan ayahnya masih pertimbangkan nama yang terbaik untuk anak sulung mereka ni. Apapun namanya, semoga menjadi anak yang baik dan soleh. In sya Allah...

posted from Bloggeroid

Tolong Cik, Anak Saya Sesak Nafas


Korang pernah tak dengar iklan tu kat Suria.FM.
Terus terang akak cakap, kalau iklan tu keluar akak tukar channel lain.
Sebab macam tak logik sangat.
Takkan lah no telefon pun tak, alamat rumah tak tau.
Adeh...
Alasannya baru pindah.
Kalau baru pindah pun takkan sorang2 je duduk kat situ.
Tak de jiran ke.
Lepas tu tak de saudara mara ke.
Akak taulah niat keluar iklan tu nak bagi peringatan supaya lebih sedia dengan semua maklumat tu kalau berlaku kecemasan.
Tapi boleh buat yang logik sikit tak.
Kesudahan...
"Cik, Anak saya tak bernyawa"..
Boleh gitu..

11.12.13

Cantikkan tarikh hari ni.
Semua orang pakat nak cipta sejarah pada hari ni.
Kalau tak caya, ge tengok berapa ramai yang nak nikah hari ni kan.
Yang paling femes Cik Ta dengan Mr.Middleton lah kan.
Gempak wei.
Tengok gambar masa malam berinai pun dah gah, inikan pulak hari nikah dengan bersanding nanti kan.
Kelas Cik Ta.
Wedding of the year lah tu.
Mana taknya tajaan RM13 juta.
Perghhh...
Rezeki masing-masingkan.
Harap berkekalan hingga akhir hayat.

Oh Mak Kau Anak Aku Terbalik!!!!!

Terkejut akak dik...
Akak tengah sibuk nak semak aset sekarang ni.
Jadinya segala bilik dalam office ni akak kena masuk nak tengok aset.
Sampailah ke bilik stor.
Masuk bilik stor memang tak pandang bawah dah.
Sebab ralit nak perhati nombor aset.
Tiba-tiba akak dengar suara.
Apa lagi...
"Oh mak kau, anak aku terbalik"
Haaa
Dasyat kan...
Rupanya ada orang lain tengah dok bersantai2 dalam bilik stor tu.
Haihhh....

Banjir Termenung

Di Temerloh ni, keadaan cuaca dah bertambah baik. Dah tiga hari tak hujan. Cuma malam tadi hujan kejap. Tapi pagi ni makin cerah. Tapi yang merunsingkan penduduk kat sini, air yang surut lagi. Istilah orang sini menggelarkan sebagai banjir termenung. Air hanya paras tu je. Kat tempat yang berhampiran dengan rumah akak ni, yang paling ketara di SK Tanjung Lalang. Paras air masih di separuh kelas tingkat bawah. Camtu juga dengan kampung yang berhampiran. Haihh.. tak dapat bayangkan kalau rumah akak juga ditenggelami air. Ibarat seperti perlu mulakan hidup kembali. Tu pun kalau ada simpanan.


posted from Bloggeroid

Banjir Oh Banjir



Haiii... bila lah hujan nak berhenti ni.
Semalam cerah sikit, tapi hari ni hujan dari pagi.
Kejap lebat, kejap gerimis je.
Kat Temerloh ni dah banyak tempat yang dah dinaiki air.
Akak harap sangat rumah akak tak kena banjir.
Memanglah rumah akak jauh dari sungai, tapi ada paya dekat kawasan rumah akak tu.
Tadi jalan-jalan tengok air sungai, rupanya dah ada jalan yang ditutup.
Sesiapa yang datang dari Triang memang tak boleh masuk Temerloh sebab air sungai dah melimpah kat Kampung Pangsenam.
Kalau camtu kalau akak nak balik Bahau memang tak boleh lalu situ lah.
Haihh.... Minta-minta semuanya segera berakhir.
Kesian pada mangsa2 banjir yang termasuk  kawan-kawan akak yang duduk kat Kuantan nun.

Libresse dan Pusat Pungutan Zakat


Terima kasih sebab sudi menari-nari di blog picisan akak ni.
hehehe...
sikit ke banyak ke, rezeki tu...
rezeki jangan ditolak.... kannnn


Suami Ku Dot Dot Dot

Sejak kebelakangan ni dah jadi trend tajuk drama atau novel pasal SuamiKu...
Gambar kat bawah ni baru sikit, cer korang pergi google sendiri tentang SUAMIKU ni, berlambak wei..
Haihhh...
Dah macam tak da idea lain kan.
Pastu jalan cerita hampir sama, kahwin paksa, mula2 benci, lepas tu cinta macam orang gila bayang.

Hmmm.... entah lah ye.
Sungguh pun macam tu, semua karya2 tu ada pengikutnya sendiri. Kannnn...

Akak Main Netball

Arggghhhhh.... paksa rela weii.,, tak pernah umur akak main netball ni. Dari zaman sekolah sampai belajar kat politeknik. Tetiba bila dah umur camni disuruh main bola jaring... memang hancurlah...
Pastu diundi main dengan pasukan yang hebat dari borneo nun... apa lagi jadi pasukan ayam2 je lah.., huhuhu...
Tapi tak de hal lah.., saja main suka2...
Hidup sukan untuk negara... ceee waaahhhh....
Semangat ko...

posted from Bloggeroid

Malam di Bandar Melaka

Malam ni penganjur ada buat trip ke bandar hilir. Syok wooo... akak yang selama ni teringin sangat nak naik menara taming sari dengan river cruise memang tak lepaskan peluang. Harga tiket naik menara taming sari rm15 dan river cruise pulak rm7 selepas diskaun 30%. Oklah... tapi dah nama tempat perlancongan dah malam hari pun tetap meriah juga...






posted from Bloggeroid

Sapa orang Melaka

Assalamualaikum...
Akak ada kat Melaka sekarang ni. Ada persidangan samapi hari ahad ni. Akak duduk kat Puteri Resort Ayer Keroh. Resort ni, hmmm oklah. Bilik ok, persekitaran pun ok, bilik persidangan ok, makanan ok. Tapi servis lain tu hmmm,,,. Camna nak cerita ek. Pagi tadi roomate akak sakit kepala. Kebetulan dia tak bawak ubat. Cuak juga akak. Macam mana nak cari ubat waktu subuh2 tu. Akak telefon receptionist dengan harapan pihak hotel ada simpan ubat2 macam tu. Tapi mengecewakan. Nasib baik ada kengkawan yang bawak penadol.
Habis kisah penadol, kisah lain pulak. Hila turun sarapan lewat sikit, sudu garpu cawan semua tak ada. Haihhh... camna ni. Ada dua malam lagi akak nak stay kat sini. Harap2 tak ada yang menjengkelkan lagi.

posted from Bloggeroid

Akademi Fantasia 2013

AF??? Bila mulanya? Tau2 dah minggu akhir. Hehehe. Teruk betul akak ni. Tak update langsung pasal AF ni... Tapi perlu ke? Akak tak ingat bila kali terakhir akak betul2 tengok AF ni. Rasanya mana zaman Pak Nil jadi pengacara je kot. Lepas2 tu macam tak de feel nak tengok.
AF kali ni, langsung akak tak pernah tengok. Kalau ada pun ulangan je, itu pun kalo tertekan remote ke channel tu. Tapi tak pernah tengok sepenuhnya. Hehehe. Kalau ada yang tanya akak sapa yang akak jangka akan menang, memang tak dapat lah... Nama peserta pun akak tak tau... Hehehe...

Tazkirah Jumaat 27 Zulhijjah

Banyak benda yang sedang berlegar dalam kepala sekarang ni.
Tak tau mana satu yang perlu diberi keutamaan.
Semua nya sama pentingnya.
Andailah boleh berada dibanyak tempat dalam satu masa..

Ular Sawa Di Felda Kepis...



Gempak wei.... ular sawa kat kampung akak.. tahun lepas ada juga jumpa sekor..
Kali ni ular sawa terendam kekenyangan bau lepas telan babi hutan...

posted from Bloggeroid

Blog oh blog

Nak cerita apa kat blog ni. Cerita apa yang best yang boleh buat orang baca blog kita. Memang lah orang akan cakap, ko citer lah pasal gosip artis, tak pun cerita pasal politik. Mesti ramai yang singgah baca. Tapi tu semua klise lah. Lebih baik cerita pasal diri sendiri. Tapi nak cerita apa? Takkan nak cerita rutin harian dari celik biji mata sampai pejam mata.... haihhh... pening pening....

posted from Bloggeroid

CPUV Nuffnang Oktober

Alhamdulillah...
Walaupun blog akak ni sendu dan sedan, tapi ada juga Mr.Nuff yang menari2 kat situ...
Oklah kan...

Yuran Taska RM300 seorang????

Bermula bulan November ni, yuras taska naik lagi jadi RM300 bagi budak umur 2 bulan hingga 4 tahun. Budak menumpang pulak umur 5 tahun ke atas RM150.
 Fullamak... mahal tu..
Akak kena hantar Firas dengan Fahim ke Taska.
Firas setahun 6 bulan, Fahim 4 tahun.
Dua2 sekali RM600.
Fuhhh.... berkipas juga.
Lari bajet akak bulan2.
Lepas bincang2 dengan suami akak, keputusan dah dibuat.
Mula bulan November ni, Fahim tak perlu lagi hantar ke Taska.
Papa yang akan jaga.
Maknanya Fahim kena duduk kedailah.
Huhuhu...
Hari ni ada perbentangan bajet.
Harap2 adalah berita baik untuk penjawat awam macam akak ni ye...


Jalan-Jalan Melaka Part 2

 




Hehehe...
Lambat akak sambung cerita pasal trip ke Melaka yang lalu..
Pada hari akak kena pergi mesyuarat tu, adik akak bawa mak dan anak2 akak ke zoo melaka...
Seronok lah diorang..
Hmmm...
Sepatutnya esok, Fahim kena pergi rombongan sekolah dia ke Melaka juga..
Tapi bila cikgu tanya dia nak pegi ke tidak, dia kata dia tak nak pergi sebab dia dah pernah pergi Melaka..
Punya lah bagus anak itu..
Sendiri tentukan nak pergi rombongan ke tidak..
Tapi tak kisahlah tu sebab bulan 11 nanti akak ada persidangan kat Melaka..
Akak angkutlah diorang semua sekali pergi Melaka...

Kembali Ke Ofis..

Yeahhh.... hari ni balik semula ke ofis. 2 hari sebelum ni akak pergi kerja luar, buat lawatan audit. Akak pergi sekolah kat daerah bera nun... masuk sekolah dalam felda.... syok woo.... dah macam balik kampung sendiri... al maklumlah akak kan anak felda... paling mengimbau kenangan bila pergi Felda Tembangau 1. Teringat kat arwah pak lang akak. Masa dia kerja sebagai kakitangan felda dulu, dia duk kat situ. Selain pergi Tembangau, akak pergi Felda Bukit Mendi dengan Felda Sungai Kemahal.... sapa anak felda? Ce angkat tangan...

posted from Bloggeroid

Tazkirah Jumaat 6 Zulhijjah


posted from Bloggeroid

Tak Boleh Cium Anak Ketika Anak Tidur



Yang ni akak dapat kat fb. Betul ke. Pada yang kengkawan semua boleh tak share pendapat pasal ni. Akak cuak juga, sebab memang feberet akak cium anak masa diorang tengah tidur. Terutama sekali budak kat bawah ni.




Hahaha comotkan... baru lepas makan roti coklat...
Balik pada isu kat atas ni... sapa ada pendapat boleh kongsi ngan akak ni ye....

posted from Bloggeroid

Tak Nak Baca Surat Khabar Hari Ni

Tak tau nak gambar kan macam mana perasaan akak ni bila baca kemalangan2 yang melibatkan anak kecil ni.
Terutama kalau kemalangan tu berpunca dari kelalaian ibu bapanya sendiri.
Muka depan surat khabar hari semua ada gambar ayah mengendong mayat anaknya yang mati digilis ibu sendiri.
Oh Tuhan....
Hati ibu ni memang tak boleh nak baca cerita2 ni.
Sedih yang teramat sangat.

Tak Boleh Derma Darah Sampai Bila2

Korang tau, itu yang ayat yang pegawai kesihatan tu cakap kat akak. Kat lobi ofis akak ni ada buat kempen derma darah. Akak punyalah excited nak pergi derma darah. Tak pernah lagi derma darah. Sebelum ni pernah cuba tapi tak lepas sebab tekanan darah akak rendah. Kali ni nak cubalah, manalah tau bila badan dah menggebu ni harap2 bp akak oklah... tapi camtu juga... haihhh... terbantut niat suci akak nak korbankan darah sempena hari raya korban ni... sedey tau....







Tu antara gambar2 yang akak sempat snap... tak dapat derma darah, snaplah gambar org yang tengah menderma...

posted from Bloggeroid

11 Things You Didn't know About King Khan SRK!!!


1. His dog's names are Dash, Hulk, Kai & Juicy
(Mak aiii... sampai 4 ekor anjing dia bela..)

2. He's not e good swimmer.
(Patutlah jarang tengok dia berlakon dalam air... ke tak pernah)

3. He does not like to eat ice cream.
(Wah... samalah kita, hahaha perasan)

4. Shah Rukh weight about 70 to 75 kilo
(Hmm... tak de lah besar sangat yekkk..)

5. When he is sad he becomes quite and overcomes it with hugs from his kids.
(Hmmm.... so sweet)

6. During his busy schedule, SRK manage with only 5 hours of sleep.
( 5 jam tidur, kira ok lah tu)

7. As a parent, he likes to believe he is a better father than an actor.
(Oklah tu)

8. King Khan believes in the TINA factor: There Is No Alternative to hard work.
(Betul betul betul)

9. He does not keep a beard as he and his kids find it scratchy.
(Patutlah jarang tengok dia berjambang)

10. SRK's philosophy with people: It is OK if people let you down, their loss not yours.
(Memang pun)

11. He wears his wedding ring on hir right hand.
(Hmmm....sweet).

Jalan-jalan Melaka 29-30 Sept Part 1


Hujung bulan lepas akak bawak anak2 ngan mak akak pergi Melaka.
Sambil menyelam minum air sebab akak ada mesyuarat di MITC.
Akak jadi co pilot je, yang jadi pilotnya adik akak.
Petang ahad tu, lepas luruskan pinggang kejap di Alizz Homestay, kami ke Taman Buaya dulu.
Tak citer banyak...
Biar gambar di bawah ni sambung bicara..


Sampai taman buaya, tempat mandi ni jadi tumpuan...
Faiz ngan Fahim, bila jumpa air memang tak ingat lain dah...

Si kecik Firas ni pun tak nak kalah...
Lupa mulut tengah sakit.

Dah penat mandi baru sambung tengok buaya..

Sebelum keluar begambar dulu kat replika bangunan kat Taman buaya ni..

Wahhh... Fahim boleh pegang jambatan KLCC tu... hehehe


                                                   
 Lepas tu kami pusing2 ke Bandar Hilir...
Sambil mencari juadah untuk makan malam...
Nak cari asam pedas, tapi tak jumpa juga...
Esoknya, masa akak ke mesyuarat, adik akak bawak diorang kemana pulak...
Hmmm.... Tunggu....


Nilai seringgit sekarang



Masuk kereta tadi, nampak duit singgit ni.,.. duit sapa lah ni, kalo x duit fqiz, duit fahim. Duit yang tok diorang bagi semalam.... letak macam tu je... singgit tu... ingat masa akak budak2 dulu.. bangga wei kalo dapat duit singgit.... besar sangat dah tu.. dapat 20 sen pun dah gembira yang amat... simpan elok2... kalo hilang holeh huru hara 1 rumah dek 20 sen tu...
Tapi sekarang, kalo setakat duit syiling.. hmmm.... sebelah mata pun x pandang....

posted from Bloggeroid

Dah Kena Tebang...


Pagi ni bila datang ofis, tgk pokok besar yang ada kat perkarangan bangunan ni dah kena tebang. Tak de lah lagi pokok besar tempat teduh untuk parking kereta. Kenapa lah ditebang pokok tu. Bukannya mengganggu pun...

posted from Bloggeroid

Tersenarai Dalam Bloglist Zamani Abe

Bulan lepas akak join segmen blogger hensem ni... sapa lagi kalau bukan si Zamani Abe..
Akak join segmen INI. Boleh masuk dalam bloglist khas Zamani Abe.
Kalau bernasib baik pulak boleh menang hadiah misteri.
Tapi akak tak delah harap sangat hadiah tu, yang penting boleh tambah2 kenalan lagi kan.
Bila jalan2 blog pagi ni akak nampak lah yang ni kat blog mamat hensem ni.

Wahhh.... akak terharu dik...
tengkiu Zam...

Tazkirah Jumaat 28 Zulkaedah


posted from Bloggeroid

Zenith Hotel Kuantan

Lambat akak update blog hari ni... akak ge kuantan.... ada farewell bos besar akak.... buat kan Zenith hotel ko.... best gile tempat dia.... akak jadi peghak jap dik.... zenith hotel ni betul2 depan EC mall kuantan,.. suasana hotel tu memang class lah... akak tak delah pergi ke bilik2nya.... dah tentu ada jamuan makan.... lepak kat area ballroom je lah.... bukan kitorang je yang kat situ, banyak lagi agensi lain... yelah.... ballroom je ada 12 ko... tertanya2 gak, bapelah rate bilik hotel zenith ni ye.... kalau bab makan plak, bagi akak yang memang jenis pemakan ni, hmmm biasa2 je.... mana bleh lawan air tangan mak akak... walaupun sekadar gulai sadin campur pucuk ubi.... terbaik woo..... "Mak, nanti k.long blik kepis mak masak lauk tu ea..."

posted from Bloggeroid

Akhirnya Jumpa Juga


Puas akak pusing satu temerloh ni cari selipar macam ni untuk firas... akhirnya tadi jumpa juga... tu pun dah memang rezeki firas sebab selipar ni tinggal sepasang je.,,,

posted from Bloggeroid

BEN ASHAARI

Yang Popular

Terima Kasih Sahabat

my nuff