my nuff

Tips Singkir Lemak Perut


Wanita yang mementingkan penampilan diri dengan fobia dengan lemak perut yang menyebabkan perut jadi buncit. Ain nak share tips singkir kan lemak perut.

  1. Makan empat jenis makanan dengan jumlah keseluruhan 400 kalori setiap hari.
  2. Jangan biarkan perut kosong tanpa makanan melebihi empat jam.
  3. Masukkan makanan dengan lemak tidak tepu ke dalam menu makanan sehari-hari seperti avokado, marjerin, minyak kacang tanah dan minya zaitun.
  4. Jauhi tekanan. Ini kerana ketika sedang stress tubuh menghasilkan hormon yang disebut kortisol yang kemudiannya berubah menjadi lemak perut. Jadi, belajarlah mengawal stress dalam hidup untuk mengurangkan lemak perut.
  5. Cari rakan yang mempunyai matlamat yang sama kerana anda akan lebih bersemangat untuk melaksanakan misi anda.
  6. Catat apa sahaja makanan yang telah anda makan seharian.


Orang Tak Tau Baca Quran Boleh Masuk Syurga Tak?

Jeng jeng jeng...
pada yang dah tengok filem Juvana mesti perasan line tu kan.
Part bila Botak dah mula insaf...
Yeah...
Akhirnya Ain dapat juga tengok filem tu walaupun bukan di panggung wayang.
Time kasih untuk hubby yang sabar menanti masa download citer tu.
Memang terbaiklah.

Juvana The Movie
Sekolah Wira Bakti ditutup lepas pentadbir sekolah tu seleweng duit. Dan mereka dipindahkan ke sekolah lain. Botak, Apek, Ayam, Kicap, Panjang, Komeng dihantar ke Sekolah Indera Sakti. Pada mulanya Botak masih dengan perangai lamanya tak sama dengan kawan dia yang lain. Cabaran bermula bila dia kena berhadapan dengan Lan Todak yang kononnya jaki sangat dengan budak Wira Bakti tu kerana kematian adiknya Fit semasa di Wira Bakti... (Sapa tengok drama Juvana mesti tau)...
Dalam masa yang sama Daim yang telah dibebas hadapi cabaran lain bila terpaksa berhadapan dengan orang yang memandang hina kepadanya kerana dia bekas pelajar sekolah Juvana.
Kesudahannya happy ending lah....

So pada yang tengok lagi...
Bleh tengok...
Kat Astro First pun dah kuar dah....

BEN ASHAARI

Yang Popular

Google+ Followers

Terima Kasih Sahabat

my nuff