my nuff

Pray For Sabah

Bila lah kekecohan kat Sabah tu nak berakhir..
Semalam gugur lagi pasukan keselamatan kita
Sebelum ni Ain hanya dengan berita tanpa bicara apa2.
Tapi selepas baca posting yang yang di share kat facebook, buatkan Ain berharap sangat semoga semuanya selesai cepat.
Pengakuan salah seorang anggota keselamatan yang terselamat semasa serangan kat Samporna ari tu.
Sadisnya bila dinyatakan kat situ hanya jenazah Supt. Ibrahim saja yang sempurna...
Yang lain.... Hmmm... Entahlah...
Betul atau tak pengakuan tu, tak penting kerana keamanan yang kita harapkan sekarang.
Pada teman2 alam maya  serta para pejuang di Sabah sana, semoga selamat semuanya.
Sedih lah tengok satu2 jenazah pejuang pulang.

Rabu Tanpa Kata : Fahim




Pesan Ayah: Biar Orang Buat Kita Jangan Kita Buat Orang

Dari kecik sampai sekarang tu antara pesan ayah yang Ain ingat sampai sekarang.
Kalo dulu Ain macam tak puas hati juga sebab tengok orang macam2 buat kat ayah, tapi ayah sabar je.
"Tak po lah, biar oghang buek kito jangan kito buek oghang"
Dan sekarang bila dah dewasa ni, baru tau sebab ayah selalu pesan macam tu.
Supaya kita jangan berdendam.
Supaya kita tak sama level ngan orang yang aniaya kita tu.
Ye lahkan, kalo orang buat jahat ngan kita, pastu kita balas balik, maknanya kita ni sama jahat lah ngan orang tu.

BEN ASHAARI

Yang Popular

Google+ Followers

Terima Kasih Sahabat

my nuff