my nuff

Pilihanraya Umum Ke 13 - 5 Mei 2013

Wah...
Tak lama lagi PRU 13...
Suka suka suka...
Sebab apa yang Ain suka sangat?
Boleh balik kampung...
Err... macam tak pernah balik kampung je...
Balik kampung tu selalu, tapi kali ni dapat pergi sekolah lama...
Sekolah Kebangsaan Kepis Felda.
Pusat mengundi bagi warga Felda Kepis...
Bila ge sekolah lama tetiba keluar lagu Kuch2 Hota Hai time Rahul ge balik kolej tempat dia belajar tu...
Hahahaha....
Pastu bleh collect duit tambang kat pondok2 peraih undi tu...
Oh ye...
Kengkawan undi mana?
Tak yah jawab soalan tu...
Ingat ni pilih artis paling popular ke...
Jangan nak sesuka hati...
Ni penting untuk masa depan anak2 kita...
Jangan kerana kita salah pangkah, nasib anak2 kita jadi mangsa...
Alamak...
Tetiba berpolitik plak....
No no no....
Apapun ni kali ketiga Ain mengundi....
Selamat mengundi semua..



Perang bendera semakin rancak...
Lepas ni perang poster plak....

TIPS MENDIDIK ANAK LELAKI ♥




Jalan2 kat muka buka, jumpa tips ni.

Boleh amalkan ni, sebab anak Ain kan semua lelaki

PERANAN BAPA:

1. Balik awal dari tempat kerja, mandikan anak jika masih dibawah 5 tahun

2. Bawa anak bersiar-siar dan spend waktu bersamanya

3. Ajak anak bergasak @ bergumpal. Ini akan create bonding dengan anak lelaki yang memang sukakan aktiviti fizikal

4. Anak lelaki akan anggap bapanya 'role model', maka bapa kena jadi yang terbaik. Apa yang bapa buat akan diikut oleh anak. Cth: jika bapa merokok, kebarangkalian untuk anak itu merokok apabila dewasa nanti sangat tinggi berbanding dengan bapa bukan perokok.

5. Dukung anak atas bahu. Ini membolehkan pemandangan anak itu dapat dilihat daripada pemandangan bapanya.



PERANAN IBU

1. Anak lelaki belajar ilmu MENGASIHI daripada ibu

2. Ajak anak lelaki berbual tentang apa sahaja. Ceritakan padanya apa yang kita buat, aktiviti, serta hal-hal yang boleh dia beri pandangan. Ini akan create bonding antara ibu dengan anak lelaki.

3. Berikan pujian atas usahanya walaupun kecil

WW: Comellah Sangat... Perasan!!!

BEN ASHAARI

Yang Popular

Google+ Followers

Terima Kasih Sahabat

my nuff