my nuff

Ain Dah Gemuk???

Ihsan dari Google

Terasa badan bagai dipam2 sekarang.
Tapi masih dalam keadaan terkawal.
Madalam tahap BMI yang ditetapkan.
Ain ingat dulu lepas bersalinkan Fahim, Ain kurus sangat.
Berat masa tu area 48-50kg je.
Memang bestlahkan...
Dapat pakai baju macam2 fesyen.
Tapi Ain selalu tak sihat.
Sebulan sekali mesti demam.
Batuk selsema jadi teman sejati.
Sekarang ni, bila badan sihat (berisi lah tu).
Alhamdulilllah...
Demam? Ain tak ingat bila kali terakhir Ain kena.
Batuk selsema, jarang2 sangat..
So, apa salahnya gemuk sikit kalo sihat kan.
Daripada kurus tapi menyiksakan...
Apa pendapat kengkawan semua?

Perkara Yang Paling Ditakuti

Antara perkara yang paling Ain takut ialah kereta breakdown tengah jalan. Pergh.... Tak dapat bayangkan macam mana. Setakat ni Alhamdulillah belum pernah berlaku dan minta dijauhkan.
Tapi masa hantar anak ke Taska, kereta seorang akak ni tak boleh start. Mujurlah ada beberapa lelaki budiman yang sudi menghulurkan bantuan. Akak tu juga bernasib baik sebab keretanya rosak masa kat Taska, kalo rosak masa tengah jalan mesti lagi haru.
Ain ni tak terror sangat pasal kereta ni, tapi bila bawa kereta kalo rasa pelik sikit terus bagi tau suami. Takutlah kan. Dah lah Ain ni pergi kerja balik kerja ngan anak2. Kalo kereta rosak tengah jalan mesti kelam kabutkan. Lepas ni memang kena lebih alert tentang kereta. Jangan tau isi minyak terus jalan. Tayar tak check, air tak check.... Bahaya bahaya...

BEN ASHAARI

Yang Popular

Google+ Followers

Terima Kasih Sahabat

my nuff