my nuff

Gaji RM1500 sebulan cukup ke?

Cuti sekolah dah nak habis. Bermakna bermulalah perbelanjaan kembali kasar. Baju sekolah anak-anak pun belum beli lagi. Belum lagi duit buku dan yuran PIBG. Yang sedia ada setiap bulan memang dah kena tanggung, duit susu, pampers, taska, minyak kereta. Pening wei. Yang tu tak kira lagi bil2 utiliti yang makin hari makin naik. Semua tu kena ambil kira juga. Kadang kala terfikir juga bagi mereka yang kerja tapi pendapatan kurang dari RM1500. Macam mana diorang nak hidup. Kalau hidup sendiri tahanlah juga. Tapi kalau dah berkeluarga dan beranak pinak. Mana nak cukupkan. Tak yah kira yang susah2. Sekarang yuran taska dah RM300. Kalau anak ada 3 orang dah RM900. Tinggal RM600. Bayar rumah, bil, susu, pampers. Cukup ke. Abis tu tak payah makan. Nak beli baju baru, jangan mimpilah. Kusut betul. Tapi bila mengeluh macam ni, mesti ada yang kata bersyukurlah negara kita masih aman, tak berperang macam Palestin atau Syria. Tapi bila dah dihimpit dengan tekanan hidup macam ni tak kira berperang ke? 

Segmen 12 Jam Bloglist #6 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Januari dan Februari 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 19 Disember 2013, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga 11.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #6 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Disember 2013.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

BEN ASHAARI

Yang Popular

Google+ Followers

Terima Kasih Sahabat

my nuff