my nuff

Lagi Tiga Hari

Lagi tiga hari nak puasa dah. Rasanya baru je raya. Dah nak puasa balik. Cepat betul masa berlalu. Bila masuk bulan Ramadhan ni, ibu2 macam akak ni memang kena standby fizikal dan mental. Kena siapkan sahur dan juadah berbuka puasa. Tahun ni auranya lain sikit sebab dah pindah rumah sendiri. Hmmm... Syukur ada rumah sendiri. Kalau dah rumah sendiri, haaa apa lagi. Akak akan jadi ala2 mem besar lah. Semua kena perfect. Mana yang tak kena kat mata tu, mulalah hati tak senang.
Sekarang ni pun hati tak berapa nak senang. Sabtu ni mertua, ipar duai, anak sedara, cucu nak datang rumah. Kerabat belah suami akak le. Huwaaaa.... Susah hati wei.... Banyak benda tak ada lagi kat rumah tu.


Tepek gambar Faiz kat pagar rumah je... Hehehe

Piala Dunia 2014 : Sepanyol Tersingkir



Biar betul? Memang betul pun. Hari tu dah kena belasah dengan Belanda 5-1. Pagi tadi kalah lah dengan Chile 2-0. Huhuhu. Gugur satu pasukan peberet akak. Tinggal Belanda ngan Perancis je. Tu pun, entahlah.
Aik... Kata tak minat bola. Tapi ada plak pasukan peberet. Hehehe. Ada kisah sebaliknya tu. Nape akak suka sepanyol? Akak start celik mata pasal world cup ni tahun 1998. Masa tu akak tingkatan 5. Almaklum lah, zaman remaja riang ria. Minat kat sepanyol sebab Raul yang akak rasa masa tu hansem gile. Ngan keeper cutenya (masa tu lah) Casillas. Hehehe.
Minat ngan Belanda ngan Perancis sebab ada player Arsenal dalam tu. Tu pun dah main kat arsenal dah pun. Robin Van Persie ngan Thierry Henry. Hahaha. Nampak sangat orang pompuan ni minat bola sebab playerkan. Team mana yang ada player yang hensem2 tu lah yang diorang sokong. Tapi Thierry Henry tu hensem ke.
Hai... sapalah jadi juara world cup kali ni kan. Harap2 Algeria jadi juara. Erkk.. Nape tetiba Algeria... Hmmm.... Tetiba terkeluar lagu Dato Siti ' Biarlah Rahsia'....kuang kuang kuang..

BVSM - Hanya Perlu Tidur Sahaja

Teknologi Terkini Pengubatan Hanya Dengan Tidur dan Berselimut
SELIMUT YANG DISUNTIK/DISEMBUR DENGAN GARAM LAUT DALAM DAN DIJEMUR DI BAWAH SINARAN MATAHARI WAKTU DHUHA SELAMA SEBULAN.
MELEGAKAN/MENURUNKAN/MENGURANGKAN
√ Darah Tinggi
√ Kencing Manis
√ Strok
√ Demam Kanak2/Dewasa
√ Lumpuh
√ Lenguh Badan
√ Epilepsi
dll.
Testimoni bvsm :
* Anak batuk byk kahak susah tidur malam& lmbt perkembangan= mlm pertana tidur x batuk..tidur nyenyak, kurang batuk & mula bg respons bila pggl nama

* testimoni adam Allysa Anak asma,batuk & demam : malam pertama tidur atas bvsm batuk x berhenti..berlari ke bilik air bila ibu suruh muntah keluar 1 ketuk kendir kahak hijau..terus tidur lena & anak petah bercakap

* Mistik & sering kena tindih makhluk halus = pertama kali guna rasa tenang sgt, dh xde kena tindih, xde lebam2 pd badan..suami tidur kurang berdengkur

* testimoni Khairi keracunan makanan,cirit- birit bdn sampai lembik : gi hospital masuk air 2 botol badan masih lemah..blik rumah selimut dgn bvsm lbih kurang 1 jam ..bangun terkejut tgk dia happy main dgn anak n boleh bangun bcakap & suami mngakuinya bvsm merawat

Testimoni rakan sekolah darah tinggi n perut buncit - rasa tidur lena & bangun mlm utk buang air besar rasa perut makin kempis

Testimoni diri sendiri linda & suami- badan rasa segar n bertenaga,ringan bdn,puas tdur even tidur lewat n 1st time guna nmpk bilik tidur bercahaya mcm kua cahaya..betullah bvsm kua aura

Testimoni rakan sekolah mak sakit lutut x boleh berjalan - guna 2 mnggu rase ringan..ligat bjalan skrg boleh pegi kemana2...kaya ank dia kaloh org mude

Testimoni kencing manis ayh mertua rabun n kurang selera - subhanallah selimut tdur hmpir 2 jm bngun cergas,mkn ns bertambah n maya jd terang cikit

Testimoni ayah saudara - biasa bila tunduk sujud solat rase sesak nafas..maybe jantung tp bla guna bvsm semua tu xde dh..sujud lama2 pun takpe nafas ok

Testimoni downline - mak dia sakit pinggang seminggu xleh tunduk..rase berat setonggkol ats belikat smpai mngis..terima bvsm terus selimut..hmpir 2 jm bdn berpeluh2 Subhanallah...rasa makin kurang n terus bongkok try rukuk...mak hepy sgt..terus dia grab 3+1

Testimoni ibu yg fully breastfeed rasa sakit belakang n belikat bla mnyusu ank - guna bvsm rasa hilang sakit n bdn bertenaga..pun terus grab 3+1

Testimoni planggan yg ade gout & penat bila nk bersama - guna bvsm..perasan suami tersalah mkn seafood n ikn bilis no hal dh...paling best rase nikmat bersama...

Boleh order....
Penghantaran percuma
PM ATAU SMS/WHATSAPP 0139778286

Operasi Gunting Rambut







Patutnya semalam pergi gunting rambut mike2 ni. Tapi semalam balik lambat dari negeri sembilan. Nasib baik Faiz dengan Fahim tak kena denda sebab rambut panjang. Hehehe. Bila bawa diorang ni ke kedai gunting, Faiz dengan Fahim ok je. Yang tak berapa oknya Firas. Hehehe. Sepanjang umur dia 2 tahun lebih ni, ini kali kedua bawa dia gunting rambut. Apa lagi, pusing2 lah dia kat atas kerusi tu. Tapi memang tabik spring lah dengan tukang gunting rambut tu. Sabar je layan kerenah bebudak ni.

La la la la bola...

Tetibakan akak la la la... Kan sekarang ni musim bola sepak piala dunia. Akak minat bola? Oh tidak. Tapi tak minat bukan bermakna buta bola. Akak ikuti juga perkembangan bola sepak ni. Tapi tak lah extreme sangat macam somi akak. Yang pasti piala dunia kali ni memang mencabar dengan cuaca panas ni. Tak lama lagi bulan puasa. Memang dugaan untuk pemain yang beragama Islam macam Messut Ozil... Hmmm... Sapa lagi ye pemain bola sepak antarabangsa yang beragama Islam...

BEN ASHAARI

Yang Popular

Google+ Followers

Terima Kasih Sahabat

my nuff