my nuff

Cozuma CC Cream

TERKINI...SAYA TERPAKSA SHARE dgn ANDA SEMUA!!
BEST! BEST! BEST! BEST! BEST! BEST! BEST! AWESOME!

COZUMA CC CREAM. SAYA SUKA SANGAT! Bila guna dgn hanya sapuan yg sgt simple..

- sekata pada kulit
- tidak melekit
- tidak berminyak
- lembut dan nyaman pada kulit
- kulit muka lebih cerah
- sesuai utk semua warna kukit dan jenis kulit..
- sembunyikan cela pada kulit muka
- tahan lama pada kulit tanpa rasa melekit
- tak rasa pakai bedak atau cream...ringan jer rasanya...
- mudah dicuci bila nak solat...

Kelebihan LUARBIASA COZUMA CC CREAM
#‎perlindungan uv yang optima
#‎wajah berseri
#‎anti -radang & anti-oksidan
#‎pelembapan & penghidratan yg berpanjangan
#‎kulit cerah bersinar
#kulit wajah lebih halus
#‎mengurangkan kedutan & garis halus
#‎kawalan kulit berminyak
#‎bedak solekan & pembetulan kulit asas
#‎menyembunyikan cela , bertindak sebagai concealer , tutup cela kat muka sambil merawat kulit

Semua wanita guna bedak/faoundation/CC cream... KINI JOM BERTUKAR kpd yg lebih MUDAH CANTIK dan SELESA.

PROMOSI! PROMOSI! PROMOSI!
BELI 3 PERCUMA 1
Selagi stok masih ada!



SMS/WSSP 0139778286
TERKINI...SAYA TERPAKSA SHARE dgn ANDA SEMUA!!
BEST! BEST! BEST! BEST! BEST! BEST! BEST! AWESOME!

COZUMA CC CREAM. SAYA SUKA SANGAT! Bila guna dgn hanya sapuan yg sgt simple..

- sekata pada kulit
- tidak melekit
- tidak berminyak
- lembut dan nyaman pada kulit
- kulit muka lebih cerah
- sesuai utk semua warna kukit dan jenis kulit..
- sembunyikan cela pada kulit muka
- tahan lama pada kulit tanpa rasa melekit
- tak rasa pakai bedak atau cream...ringan jer rasanya...
- mudah dicuci bila nak solat...

Kelebihan LUARBIASA COZUMA CC CREAM
#‎perlindungan uv yang optima
#‎wajah berseri
#‎anti -radang & anti-oksidan
#‎pelembapan & penghidratan yg berpanjangan
#‎kulit cerah bersinar
#kulit wajah lebih halus
#‎mengurangkan kedutan & garis halus
#‎kawalan kulit berminyak
#‎bedak solekan & pembetulan kulit asas
#‎menyembunyikan cela , bertindak sebagai concealer , tutup cela kat muka sambil merawat kulit

Semua wanita guna bedak/faoundation/CC cream... KINI JOM BERTUKAR kpd yg lebih MUDAH CANTIK dan SELESA.

PROMOSI! PROMOSI! PROMOSI!
BELI 3 PERCUMA 1
Selagi stok masih ada!



SMS/WSSP 0139778286

Bila Mr. Nuffnang Menari-nari


Hehehe. Macam tak caya je. Blog yang sejuk2 beku ni pun dilayannya juga. Terima kasih Nuffnang. Ada yang mempertikaikan iklan Nuffnang ni. Macam tak berbaloi je tepek kat blog. Hmmm... Bagi akak ok je. Sesak2 boleh keluarkan duit Nuffnang. Walaupun sekali keluarkan tak lepas pun nak bayar bil astro tapi bolehlah buat belanja beli pampers dengan susu Firas. Syukur Alhamdulillah..

Kena Pecah Masuk Lagi

Semalam dugaan melanda lagi. Kena pecah masuk lagi. Kali ni bukan rumah tapi kedai runcit suami akak dipecah masuk. Adeh... Habis semua laci dalam kedai tu di bongkar. Hampir RM600 lesap. Duit lebih pasar yang suami akak simpan dalam tabung.









Jam 5.30 pagi suami akak dapat call dari kawan yang kebetulan lalu depan kedai. Bagi tahu pintu kedai terbuka kesan kena ompil. Kesian kat suami akak. Down dah dia sekarang. Huhuhu

Serupa Tapi Sama

Sekarang ni hubby akak menambah lagi cabang bisnes selain kedai runcit, iaitu bisnes ikan hiasan. Tapi bukan semua jenis ikan hiasan, ikan kelisa a.k.a arowana. Mulanya hobi biasa je tapi sekarang diniagakan pulak.






Yang tu antara ikan yang ada. Dulu akak ingat ikan kelisa ni sama je. Kalau dulu yang akak biasa akak dengar macam jenis yellow tail, white tail. Sekarang ni ada MGB, HB. Nak tau lebih kena tanya hubby akak. Rupanya ada macam2 jenis yang menentukan harga ikan tu. Dan bisnes ikan hiasan ni macam bisnes jual emas. Ada turun naik harganya. Tapi yang pasti makin besar ikan tu makin mahal. Risiko bisnes ikan hiasan tetap ada. Takut ikan mati sebelum sempat dijual. Cuma arowana ni bukan jenis cepat mati tanpa sebab. Biasanya arowana mati sebab melompat keluar atau tiada oksigen sebab black out.
Kalau minat dengan arowana, nak beli ke, tanya tips penjagaan ke, tips nak naikkan warna sisik arowana ke boleh contact hubby akak.
Ge kat fb http://www.facebook.com/mohdfaizalsaid atau call 0132099196

Tilam Ajaib Wadah Rawatan Pelbagai Penyakit






Pelapik tilam bertenaga BVSM ini di suntik dengan garam dan diperhebatkan dengan tenaga cahaya matahari di waktu Dhuha yang sangat bermanfaat dari sekecil2 bayi berusia 1 hari hinggalah ke warga tua.. Ia bermanfaat untuk :
kategori 1
~org stress yg dah dapat title giller tenang kembali
~lumpuh
~lelah
~gout
~migrain
~diabetik
~darah tinggi
~atrithis
~saraf
~dan lain semua jenis penyakit dari hujung rambut kehujung kaki

kategori 2 :anak2
~dengar cakap dan fokus
~lebih mudah bangun tidur dan lebih senang tidur malam
~lebih lembut hati
~ kurang stress akibat penat belajar dan letih aktiviti di sekolah/universiti
~ badan lebih segar di waktu persekolahan terutamanya yang aktif bersukan
~lebih sihat
~anak2 sekarang ramai yg resdung dan berdengkur dan nafas serta urin sgt berbau...alhamdulillah mmg sgt berubah

kategori 3 : pelaris berbisa dgn izinNYA..
~setakat ni banyak testimoni mereka yg ada stok bvsm sgt dahsyat aura pelaris... menarik duit... menarik energi positif ... nak jual benda lain, dengan produk2 lain pun terjual sekali
~ produk2 lain yang takde kaitan pun tetiba laris gillerrrr... termasuklah kedai makan..(kalau tak percaya, cuba check)

kategori 4 : Merawat Pesakit Mistik ..sangat efktif dgn izinNYA..
~terlalu banyak testimoni pesakit mistik ni.... banyak yang tak di kongsi di online sb sensitif antaranya gangguan jin, saka keturunan, sihir pemisah, sihir dengki dsbnya.
~semuanya kerana dgn izinNYA BVSM mengandungi tenaga kristal garam yang sangat berlawanan dengan energi benda2 ghaib yang negatif ini!!

Hanya RM1488
10 orang yang pertama akan menerima keahlian percuma dan rebat RM120
PM ATAU SMS/WHATSAPP 0139778286

Ambil Gambar Lagi


Kena ambil ganbar lagi untuk pendaftaran pra sekolah tahun depan. Rasanya tahun lepas dah ambil. Kenapa pihak sekolah tak guna je gambar tahun lepas. Takkan muka budak berubah sangat dalam masa setahun. Hmmm... Ni mesti kes malas nak bongkar balik fail. Bak masuk darjah satu nanti mesti kena ambil gambar lagi. Hai... Membazir betul. Dah le sekali minta 4 keping.

Syukur Alhamdulillah


Fahim dah dapat surat tawaran untuk kemasukan prasekolah tahun 2015. Tak susah hati lagi. Kalau tak dapat, maknanya tahun depan akak kena daftarkan Fahim untuk Tabika Kemas. Mungkin kerana tahun 2014 ni Fahim memang dah sekolah kat situ. Jadi untuk tahun depan dia terus sambung je. Atau mungkin sebab akak dah daftarkan Fahim darjah 1 di sekolah tu juga.
Teringat cabaran tahun lepas, macam mana Fahim nyaris2 tak dapat tawaran pra sekolah. Mujur ada kekosongan sebab ada yang menolak.
Lega rasanya bila urusan persekolahan anak2 selesai. Syukur Alhamdulillah...

Tak Nak Tanggalkan Lagi



Tu gambar bahu Fahim. Yang bertampal tu kesan kena cucuk kancing gigi semalam. Sepatutnya boleh tanggal dah. Tapi biasalah Fahim, terlalu sayangkan nyawanya. Takut sakit katanya kalau tanggal pelekat tu.
Kenapa Fahim kena ambil injection tu?


Semuanya gara kesan luka kat kaki dia tu. Masa duduk rumah atuk, tak tau apa yang dia main sampai cederakan kakinya. Bila atuk tanya, dia diam je. Tapi dengan papa dia memang tak boleh elaklah. Bila papa dah pegang kaki, diteleknya betul2. Berdasarkan pengalaman nakal papanya dulu, dia jangkakan itu kesan kena paku. Tu yang semalam bawa ke klinik dan dapat injection untuk cegah kancing gigi. Hmmm... Fahim... Fahim... Yang sadisnya itu kaki yang sama kena hempap dengan tv bulan lepas. Adeh....

Hai O Mineral Coffee

COFFEE MINERAL


Aroma istimewa Hai-O Mineral Coffee berasal daripada bijian kopi Robusta dan garam buluh organik semulajadi dari Korea. Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat meng galakkan penyerapan kalsium dan penggunaannya. Hai-O Mineral Coffee bukan sahaja memenuhi cita rasa para peminat kopi, malah kandungan garam buluh di dalamnya telah meningkatkan nilai nutrisi kopi.

Kenapa kita masukkan kopi mineral ni sebagai salah satu produk slimming??

i) Garam buluh sangat bagus utk kesihatan, customer2 Cina yang selalu duk perabihkan stok bagitau- mereka makan/minum garam buluh utk bagi panjang umur (kesihatan meningkat). Kebanyakan dr kita mmg tak boleh nak minum terus garam buluh ni sb rasa dan baunya tak sedap... tapii.. bila garam buluh terdapat dalam kopi mineral.. rasanya wahh!! sedap betulll!! ini yang sgt special!!

ii) Garam buluh bersifat sangat beralkali..(remember : air zam zam di Mekah sangat tinggi alkali +-14 pH nya, Allah mengetahui apa yg terbaik utk hamba2nya) so ia akan neutralise asid berlebihan dalam badan kita (perut lapar/pedih sb asid) . That's why mereka yang minum di waktu pagi akan rasa kenyanggggg je sehingga tengahari..so kadang tu boleh skip lunch atau makan dlm kuantiti sedikit.. then petang minum lagi sekali so dinner takyah ambil banyak...Pastu senang nak membuang, so perut lega!! Kepada yg minum kopi leh jadi kembung perut..dgn kopi mineral - tidak lagi... Hmmm... meh secawen!!

iii) Sel2 badan kita buat 'kerja' secara optimum dlm keadaan yang beralkali, so sel2 yang dah tak berapa optimum buat kerja akan aktif balik...itu la pasal ada testimoni minum kopi mineral seminggu (2kali sehari)..yang kencing manis reduce sugar level dari 11 kepada 7 takhal org diabetis takut woo nak minum 3 in 1!! pastu kalau biasa2 ada bisa2 tumit dan lutut...pas minum hilang la pulak bisanya (itulah kerja asid)...

iv) Kalau badan anda banyak toksid,
dan anda bukanlah pencinta air mineral (minum 3L-5L sehari)..maka kalau sapu Bio Ever mungkin menyebabkan naik ruam di kulit, so utk bagi cepat sikit flush toksid tu, kami galakkan minum garam buluh...dah kalau tak boleh telan yang biasa, meh la minum ngan kopi ni (biasanya sy akan tambah sikit lagi garam mineral dlm kopi ni)

v) Bagi peminum2 kopi tegar, Kopi mineral mmg mabelesss.. Cukup rasa!! Kalau anda rasa2 nak demam..tengah berdedar2 panas tu, minum 1 cawan kopi mineral panas... dlm setengah jam berpeluh2 then insyaAllah beransur2 lega.
Harga sekotak Hai O Mineral Coffee RM26.50/ 20 sachet.
Untuk keterangan lanjut/order terjah fb http://www.facebook.com/norainujang atau terus sms/wssp 0139778286

Fobia Dengan Lori Balak


Akak memang fobia dengan lori balak ni. Kalau sedang bawa kete selisih dengan lori balak ni naik bulu roma akak dik... Kalau duk belakang lori tu pulak memang ambik jarak jauh.. Kalau ada peluang potong, memang akak tekan minyak habis2an. Seram tau. Ada lagi satu lori yang bawak kayu getah tu. Yang selalunya akan melebihi muatan. Bila susun kayu atas lori tu lagi tinggi dari bas 2 tingkat. Bayangkan lah kalau kayu tu jatuh dan kena kereta pemandu lain. Memang buat niaya kat orang lain je kan. Nak jimat kos punya pasal tapi nyawa manusia jadi taruhan.

EdisiBlog - Setiap Blogger Mesti Ada



Edisi Blog aplikasi baru untuk blogger. Boleh download di Googleplay. Yang bukan blogger pun boleh download untuk memudahkan korang blogwalking blog2 kesukaan korang.
Dan jujurnya akak mengaku, sejak wujudnya aplikasi ni, akak makin rajin update blog. Terima kasih untuk blogger femes kalau bukan en. Ben Ashaari yang memperkenalkan aplikasi edisi blog ni.

Tamat Sudah Kursus


Akhirnya selesai sudah kursus 1GFMAS di Jabatan Akauntan Negara Pahang. Phewww... Memang memeningkan. Semua sistem ni nak digunakan pakai tahun 2015. Nak menggantikan sistem yang ada sekarang. Dari Tunai Boleh Ubah kepada akruan. Siapa yang terlibat dalam akaun kerajaan tau lah terma2 tu. Rasanya untuk bulan 9 ni habis dah kursus. Tapi ada ura2 bulan 10 nanti ada lagi kursus. Next Gen kalau tak salah. Yang ni pulak nak gantikan ePerolehan. Adeh... Pening.
Semua nak guna sistem. Paperless katanya. Huhuhu

Lakonan Semata-mata


Anak : Ayah , Hantu Wujud Ke ?
Ayah : Tak , Hantu Tidak Wujud .
Anak : Orang Gaji Kita Cakap , Hantu Tu
Wujud .
Ayah : Kemas Barang Kamu Sekarang !
Anak : Kenapa Pula Ayah ?
Ayah : Kita Mana Ada Orang Gaji !
Anak : Omg !!
Anak : Mak ! Kemas Barang Cepat !
Emak : Kenapa Pula ?
Anak : Ayah Cakap Rumah Nie Berhantu .
Emak : Ayah ? Ayah Sudah Meninggal
Sebelum KamuDilahirkan!
Anak : Abang ! Betul Ke Ayah Kita Dah
Meninggal ?
Abang : Ha ? Sapa Beri Tahu Kamu !
Anak : Emak Beritahu Tadi .
Abang : Emak Dah Meninggal Semasa
Melahirkan Kamu
Anak : Haaa !!
Abang : Kamu Jaga Larhh Diri Sendiri
Anak : KenapaPulak ?
Abang : Sebab Abang Telah Digugurkan 5
Tahun SebelumKamu Dilahirkan
Anak : :.?!!?,,#/ nak: lari sekuat hati nak
nyorok kat umah jiran
jiran: kenape kamu belari ?
anak: semua ahli keluaga sy dah meningga
jiran: Ron ! kemas beg pakaian kita
sekarang !!
Ron: kenapa mak ?
jiran: rupa nya kita berjiran dengan hantu !
Ron: siapa bgtau mak ?
Jiran: kawan kamu salim
Ron: mak !! Salim dah meningga 2tahun
lepas !
Ron: ayah ! cepat keluar dari sini !! kita
berjiran dengan hantu !!
ayah Ron: sape kabo ke kamu ?
Ron: mak
ayah Ron: haaaahhhh ??!! mak kamu dah
RIP sebelum melahirkan adik kamu !
Ron: kakak !!!! mari kita lari !!
kakak: why huny bunny Ron ?
Ron: kita berjiran malah tinggal dengan
hantu !!!!!
kakak: siapa bilang ?
Ron: ayah !
kakak: Ron !!!!!!!!!!!!!!!!!! ayah dah RIP
semasa menghantar mak ke hospital
semasa melahirkan kamu !!!
Ron: ....
kakak: enough Ron ... sebenarnya kami
semua sudah tiada... kamu pun dah takda..
cukuplah bermain, mari balik ke kubur .. hari
dah senja.. nanti kang kena sorok dek antu
kopek.. moh deghaih....

Dalam perjalanan nk gi kubur..

Ros : (Nampak Ron dngan keluarganya) Ayahhh!!!
Pak Aji : Pasaipa ni?
Ros : Cheq nampak Ron dengan keluarga dia tengah jalan!
Pak Aji : Jadi?
Ros : Kan depa dah meninggal!
Pak Aji : Memanglah. Ayah pun dah meninggal 2 tahun lepas.
Ros : (Lari ke emaknya) Makkk!!
Mak Aji : Awat ni?
Ros : Ayah dah meninggal!
Mak Aji : Jadi?
Ros : Ros cakap dengan ayah tadi!
Mak Aji : Kamu pun tengah cakap dengan mak. Mak pun dah meninggal 3 tahun lepas sebab melahirkan adik kamu.
Ros : (Lari ke abang) Abanggg!!!
Abang : Awat hang duk jerit2 ni?
Ros : (Berhenti)
Abang : Pasaipa dengan hang ni?
Ros : (Ambik pistol tmbak kepala)
Abang : Ya Allah! Kenapa dengan hang ni? Dah gila ka apa?
Ros : Sudah lah. Abang pun dah mati kan?
Abang : Sebenarnya, aku bukan abang hang
Ros : Habis tu, ini siapa?
Abang : Aku orang bunian lah!
Ros : TIDAKKKK!!
Adik : Sudahlah kak. Jom pergi kubur. Mak dengan ayah dah tunggu dah tu...
Ros : (ikut je lah)

Tiba-tiba...

Pengarah : Cut!! Pandai kamu semua berlakon! Syabas! Saya nak kamu semua macam ni lah. Okay, itu saja setakat ini. Esok, kita sambung lain. Kemas barang cepat!
Hahaha....

Dekat Tapi Jauh



Jarak Hotel Grand Continental Kuantan dengan Wisma Persekutuan temapat akak kursus memang dekat. Kalau pergi tak sampai 5 minit pun. Tapi bila nak balik? Pergh punyalah jauh nak pusing. Semua sebab jalan sehala kat Kuantan ni. Memanglah bila jalan sehala ni kesesakan dan kemalangan mungkin kurang tapi masa banyak terbuang.

Dapat Botol Susu Baru


Pagi tadi call kampung. Cakap dengan ayah. Biasalah, nak bertanya hal anak2 yang bercuti di sana. Pukul 7 pagi hanya Firas je yang dah bangun. Faiz dengan Fahim belum bangun lagi. Atuk bagi tau Firas dah siap mandi dan sedang minum susu dengan botol barunya. Botol lama pecah. Adeh yaii... Rindunya dengan 3 Amirul ni.


Saloma Biopic - Rugi Kalau Tak Tengok

Hari ni baru berkesempatan tonton Saloma Biopic arahan Melisa Saila di Astro First. Wow... Itu perkataan yang sesuai untuk akak gambarkan filem tu.
Tambah wow lagi dengan lakonan Nabila Huda yang mendukung watak Saloma dari remaja hingga akhir usia biduanita negara tu.

Episod pertama Mencari Guruh. Kisah Saloma dari kecil hingga dia ditawarkan sebagai penyanyi kelab. Dalam kisah tu juga diceritakan tentang bagaimana kehidupannya bersama Mariani selepas tinggal dengan ibu tiri setelah ibu dan bapanya bercerai. Bertapa tekadnya dua beradik itu melarikan diri dari Tanjung Karang ke Singapura. Kemudian Saloma atas dorongan bapa tirinya Pak Mam mengasah bakatnya sebagai penyanyi. Dalam episod pertama ni juga menceritakan tentang perkahwinan Saloma dengan AR Tompel tanpa restu ibunya. Dan akhirnya bercerai. Selepas bercerai barulah Saloma mula menghambakan diri dalam bidang nyanyian.
Episod kedua - pandang kasih
Kali ni penceritaannya lebih kepada cinta antara P.Ramlee dan Saloma. Dan sedihnya bila menyaksikan betapa deritanya Saloma selepas pemergian P.Ramlee.
Istimewanya filem ini diakhirnya dipaparkan klip persembahan terakhir Allahyarhamah Saloma mendendangkan lagu Dimana Kan Ku Cari Ganti. Yang terakhir mungkin kerana dalam filem tu dipaparkan Saloma pengsan ketika persembahan tersebut.
Pada peminat filem biografi macam akak, jangan lepaska peluang untuk tonton Saloma Biopic di Astro First. Hanya RM20 untuk dua episod setiap satunya berdurasi 110 minit.
Antara pelakon yang memberi kesan mendalam pada pendapat akak, dah semestinya Nabila Huda sebagai Saloma, Azhan Rani sebagai AR Tompel, Lydyawati sabagai ibu Saloma, Hasnul Rahmat bapa tiri Saloma dan Syarifah Amani sebagai Siput Sarawak.

Moh Ke Kuantan

Sekarang ni akak on the way ke kuantan. Kursus lagi. Selasa minggu lepas dah pergi atas tujuan kursus sampai hari jumaat. Masa kursus akak menginap di hotel Rocana. Hotel baru. Hmmm boleh lah... Hari sabtu ke kuantan semula. Kali ni urusan keluarga pulak. Duduk semalam kat rumah kakak ipar. Pagi ahad sebelum subuh dah gerak balik ke temerloh. Dan hari ni pergi kuantan semula sampai khamis baru balik temerloh. Tapi kali ni akak menginap hotel grand continental. Akak pernah duk hotel tu tahun 2009 lepas.
Hai... Kursus....kursus... Kursus...
Setahun nak cukupkan 7 hari je... Tapi tahun ni terlebih sudah...


Rindunya mereka...

V-PAD Bio Seleza - Pilihan Wanita Yang Menghargai Rahim Mereka


V-PAD SELEZA AWESOME awet muda rahim anda.
Hanya dgn penty liner...
Tiada keputihan lagi.
Tiada lagi bau2an yg tidak menyenangkan!
Tiada lagi isu sakit bila dtg bulan... senggugut bye2!
Tiada lagi isu rahim.jatuh!
Tiada lagi isu rahim bemgkak!
Tiada lagi isu kembung!
Tiada lagi isu infeksi!
Tiada lagi isu gatal!
Tiada lagi isu kudis diluar dan didalam
Tiada lagi isu my- V utk yg hamil!
Tiada lagi isu Hubby moyokkk!!
Tiada lagi isu murung!
Tiada lagi isu hormon tak keruan!
InsyaaAllah subur!
InsyaaAllah kudis cancer baik!
InsyaaAllah darah kotor semua luruh elok!
InsyaaAllah period sharp on time dan habis secepat 6 hingga 7 hari!
InsyaaAllah tiada ekor period buat c hubby murung!
InsyaaAllah ..
InsyaaAllah isu RAHIM selesai!
Muka naik seri!
Perut elok tak ada lagi buncit tak keruan!
Darah elok lancar dari hujung rambut kehujung kaki!

yg penting
RAHIM ANDA V-CUN!
My V anda V-CUN!
My V anda sihat!
Anda senyum, suami anda terlajak senyum!
Hanya dgn hari2 guna penty liner sahaja!
PM/SMS/WSSP 0139778286

Cerita Tentang Kursus

Kursus.. kursus.. Kursus... Dari pertengahan bulan Ogos lepas sampai hujung bulan ni asyik kena pergi kursus. Aduh... Memang penat. Mula sekali Kursus Pemantapan Pengauditan di Kuala Terengganu. Hmmm... Boleh katakan kursus yang membosankan sebab benda yang dibuat hari2. Yelah, namapun pemantapan kan. Akak drive sendiri tau ke KT. Perjalanan ambil masa lebih kurang 6 jam dari Temerloh. Phewww... Memang penat. Pergi 10/8 hari ahad balik 14/8 hari khamis.
Lepas tu 24/8 - 26/8 hari tu ke Teluk Batik pulak untuk Kursus Pengurusan Kendiri. Lengkap, padat dan booommm. Memang best. Walaupun menguji ketahanan fizikal. Jungle tracking, berakit dan flying fox. Memang release kepala otak. Tapi kali ni naik kereta jabatan.
Yang buat akak tak senang duduk sekarang ni Kursus pengurusan kewangan di PPD Temerloh esok dan lusa. Kali ni bukan sebagai peserta tapi sebagai penceramah. Gile tak cuak. Kecut hati akak ni dik. Nak kena berdiri depan orang ramai.
Minggu depan ke Kuantan pulak untuk kursus 1GFMAS. Jangan tanya apa bendanya tu. Yang akak tau benda alah tu yang akan gantikan eSPKB.
Harap2 lepas ni tak de kursus lagi. Keje banyak tertunggak woo. Sapa nak tolong siapkan. Akak juga...

BEN ASHAARI

Yang Popular

Google+ Followers

Terima Kasih Sahabat

my nuff