my nuff

Dah Tak Tengok Drama Melayu

Dah lama tak follow mana2 drama melayu. Rasanya last drama yang akak follow, drama Bukan Aku Tak Cinta, kisah jebat dengan mastura tu. Lepas tu, belum ada lagi drama yang boleh mengikat akak untuk follow setiap episod. Bukannya tak ada, contohnya macam drama Suamiku Encik Sotong. Mulanya memang akak tertarik untuk tengok. Yelah nak tengok Abang Jebat (Shahnaaz Ahmad) jadi sotong. Tapi lepas beberapa episod akak rasa tak best. Start bila si Erica tu berlaku sumbang dengan sepupunya sendiri walaupun dia dah jadi isteri orang.
Aduh yai... Sekarang ni kebanyakan drama melayu terutama yang adaptasi dari novel, jalan cerita hampir sama. Kawin paksa, lepas tu curang dengan suami/isteri, balik pada boyfriend lama. Bila dah sedar boyfriend tu tak betul, barulah terhegeh2 nak balik dengan suami.
Lepas tu trend sekarang, terlanjur sebelum kawin perkara biasa. Lepas tu muncullah lelaki yang kononnya baik sangat jadi penyelamat. What the fish... Macammana lah gejala sosial tak menjadi2 sekarang. Peluk2 dalam drama melayu sekarang macam dah dapat lesen dari mufti atau sebagainya. Tak lah pulak kena dakwa ye. Kena tak ambil tindakan sama macam budak2 yang kena peluk dengan penyanyi Kpop tu.
Yang terbaru, drama Istikarah Cinta. Wah... Tajuk macam drama yang ke arah Islamik... ISTIKARAH... tapi mana istikarahnya pun tak tau lah. Kalau tengok ceritanya tak sesuai langsung dengan tajuknya. Hmmm...
Sebab tu sekarang malas nak layan drama dah. Kalau ada pun, drama Keluarga Iskandar tu. Hehehe... Yang tu memang buat akak release tension bila tengok. Memang lucu. Hehehe.

Anugerah Juara Lagu 29 - Hmmmm Boleh lah

Malam tadi akak sempat tengok AJL29. Wow... Kalau tengok promo dia sebelum2 ni mesti excited nak tengok. Tapi yang sebenarnya, hmmmm...

Persembahan pembukaan:
Dah tak berapa tak berkenan. Bila ada monyet2 yang terkinja2 kat tepi pentas. Apa motifnya letak monyet2 tu. Kalau nak gempak cukup sekadar fokuskan kepada pemain2 dram tu. Masa tu harap sangat agar monyet2 tu tak ada sepanjang AJL berlangsung. (Nasib baik lepas tu dah kena halau.)

Pengacara AJL:
Tak de masalah sebenarnya dengan cara pengacaraan AG dan Scha (walaupun adakalanya slang Scha buat akak sakit telinga). Tapi gaun Scha malam tadi. Errr.... Rasa macam tak kena tengok design bersegi2 tu. Dan secara keseluruhan cara pengacaraan semalam biasa saja dan agak kaku. (Tetiba rindukan abang botak tu).

Qu Puteh... barulah putih:
Akak konpius sebenarnya. AJL ni rancangan anjuran TV3 ke atau Qu Puteh tu. Walaupun Qu Puteh tu penaja utama, tapi terlebih sangat bagi kredit. Sampaikan ada satu segmen khas untuk penaja tu. Belakang tabir bersama Juliana Evan tu ok, tapi bila muncuk pelawak2 nak promote gile2 pasal produk pamoga tu buat semua jadi tak kena.

Persembahan Peserta:
Semuanya best2. Tapi yang menarik perhatian tentulah persembahan Mojo yang Qhalips Basker tu (betul ke ejaan tu.. Hehehe).

Keputusan penuh:
Tempat pertama: Apa Khabar - Joe Flizzow/Sona One
Tempat kedua: Masih Ku cintai - Shila Amzah
Tempat ketiga: Dipintu syurga - Dayang Nur Faizah
Vokal terbaik : Dayang Nur Faizah
Persembahan Terbaik : Romancinta - Mojo



BEN ASHAARI

Yang Popular

Google+ Followers

Terima Kasih Sahabat

my nuff