my nuff

Kena Simpan Resit Pembayaran Kalau Tak....

Siang tadi akak bayar yuran taska Firas untuk bulan Mac. Tu memang biasalah. Yang luar biasanya, bila penyelia tu kata akak tak bayar yuran untuk bulan Februari. Aikkkk... Siap tunjuk lagi catatan untuk bulan Februari tu kosong.
Macam mana boleh jadi camtu. Akak ingat lagi sehari lepas gaji terus akak bayar. Dan memang akak ingat lagi, akak kena sound dengan penyelia lagi sorang tu sebab lewat bayar. Sepatutnya bayar sebelum 6hb tapi akak bayar 13hb. Hehehe.
Pastu tadi penyelia tu suruh akak tunjuk resit. Alamak... Akak rasa macam akak tak simpan resit tu. Kat buku harian pun akak tak sempat catat. Aduh. Camna ni. Baru akak ingat lepas akak bayar, akak letak resit tu dalam beg taska Firas. Memang doa banyak2 masa akak check beg Firas. Nasib baik ada lagi. Esok boleh tunjuk kat penyelia tu. Kalau tak melayang RM280. Banyak tu. Tapi yang hairannya, masa akak bayar bulan lepas, elok sangat penyelia lagi sorang tu tulis dalam jadual bayar yuran tu. Ke diorang ni ada buku jadual tu sorang satu. Lepas tu tak reti2 nak update. Hhmmmm...

BEN ASHAARI

Yang Popular

Google+ Followers

Terima Kasih Sahabat

my nuff