my nuff

Salam Ramadhan 1437H


Assalamualaikum semua
Selamat berpuasa. Macam mana persiapan raya korang semua. Apa tema baju raya korang tahun ni. Sebut pasal tema raya, biasanya yang tolong pikir mesti isterikan. Ke ada suami-suami korang yang tolong fikir, lepastu korang ikut je. Macam akak setiap tahun akak lah yang akan tentukan. Tapi bukanlah kuasa veto sangat. Bila dah ada anak-anak, biasanya akak akan tanya diorang dulu. Bila dah ada tema barulah membeli belah. Tapi korang pernah tak tema yang korang dah pilih bertukar saat akhir. Benda tu selalu jadi pada akak. Puncanya bila warna baju yang korang pilih tu tak cukup korum. Bila jumpa baju adik, baju abang pulak tak ada, bila jumpa baju abang, baju adik pula yang tak cukup. Memang kena tukar serta merta tema baju raya.
Tahun ni warna pilihan akak untuk keluarga akak ialah coklat. Alhamdulillah urusan beli baju melayu suami dan anak-anak dah selesai. Tinggal baju akak je. Belum putuskan lagi nak fesyen apa pula raya ni. Atau pun bergantung pada stok yang ada di kedai baju tu nanti. Akak beli siap je dik. Jarang tempah baju raya. Setakat ni apa yang yang digantung kat kedai tu masih sesuai untuk akak sarung.
Oklah, cukup setakat tu. Lain kali akak celoteh lagi. Tengah tanam azam nak update blog ni selalu. Tambahan pula bila dah berubah wajah ni. Terima kasih sesangat untuk adik akak yang sudi make over blog akak ni. Harapkan akak, hehehe... akak kufur nikmat dik... tak kretip...

BEN ASHAARI

Yang Popular

Google+ Followers

Terima Kasih Sahabat

my nuff