my nuff

Orang Tua vs Budak 4 Tahun

Mesti ada yang dah tengok video yang sedang viral sekarang. Bila mana seorang lelaki dewasa nak 'serang' budak lelaki 4 tahun. Dalam video tu dari mata kasar memang ketara lelaki yang dewasa tu tak berapa matang bila tidak bertoleransi dengan anak kecil tu. Terjerit-jerit seperti budak tu dah buat kesalahan yang maha besar. Bila baca caption ibu anak itu, lelaki tu sebelum tu telah melempar kata-kata yang kurang manis.


Tapi itu dari mata kasarlah. Tapi cerita sebaliknya kita tak tahu. Ada yang komen bagi tahu yang budak tu sengaja baling putik mangga tu ke kereta pak cik tu sampai 3 kali. Dan sebelum tu budak tu memang main tepi jalan dan baling objek ke kereta yang lalu lalang.
Memang bahayalah. Dalam hal ni, akak rasa dua-dua pihak salah. Sepatutnya ibu anak tu perhatikan tingkah anaknya dan larang. Dan lelaki tua tu pulak tak sepatutnya tempelak orang macam tu sekali.
Tapi entahlah. Bila benda-benda macam ni dah viral, macam-macam interpetasi dari orang yang tidak tahu apa kisah sebenarnya yang berlaku.

BEN ASHAARI

Yang Popular

Terima Kasih Sahabat

my nuff